*Beşiktaş hangi mevkilere transfer yapmalı?

Sevgili okurlar, Beşiktaş yeni sezon öncesi önemli bir yapılanmaya gitti. Teknik direktörlük koltuğuna Giovanni van Bronckhorst getirildi. Ayrıca Rafa Silva, Ciro Immobile, Gabriel Paulista gibi Avrupa futbolcunun yakından tanıdığı 3 yıldız ismin yanında potansiyeli olan bir yerli olan Can Uzun transfer edildi. Bu transferler Beşiktaş için yeterli olur mu? Açıkçası olmaz.

YERLİ TAKVİYESİ ŞART

Beşiktaş’ın kadrosunu seviye atlatacak futbolcularla takviye etmesi gerekiyor. Özellikle siyah-beyazlı takımın yerli rotasyonu Fenerbahçe ve Galatasaray’a göre bir hayli geride. Yerli futbolcu havuzu dar olduğu için buraya iyi oyuncu almak için belli bonservis bedelleri ödenmesi gerekiyor. Bunun yanında kadroda düşünülmeyen yabancıların elden çıkarılması ve yerlerine daha iyi isimlerin alınması önemli.

HANGİ BÖLGELERE TRANSFER YAPILMALI?

Genel olarak sağ bek, sol bek, sol stoper, Aboubakar gönderilirse yedek bir golcü ve 8 numarada Gedson’u yedekleyecek bir futbolcu mutlaka kadroya dahil edilmeli. Bu sayı şartlara göre de değişebilir. 

TARAFTARIN DA SABIRLI OLMASI GEREKİYOR

Hasan Arat yönetimi taşın altına gövdesini koyarak elinden geleni yapıyor ama eski yönetimden kalan hasarı ortadan kaldırıp kulübü yeniden özlenen noktaya getirmeleri zaman alacak. Burada taraftara da büyük bir iş düşüyor. Her taraftar takımının en iyi futbolcuları transfer etmesini ister. Ancak transfer işi aynı zamanda sabır işidir.

YENİ TRANSFERLER NE YAPTI?

Yeni transferleri Gençlerbirliği maçı üzerinden değerlendirecek olursak Rafa Silva, hücum aksiyonlarını yöneten bir isim olarak öne çıkıyor. Portekizli yıldız attığı gollerle Beşiktaş’ın hücum hattında ne kadar önemli olacağının sinyallerini verdi.

Ciro Immobile’nin kaliteli bir futbolcu olduğunu söylememize gerek yok. Ancak onun biraz zamana ihtiyacı var. Takıma ve yeni oyun sistemine ısındıkça kalitesini maçtan maça artırarak gösterecektir.

Gabriel Paulista savunmada lider bir isim olduğunu gösterdi. Özellikle topun geriden çıkmasında iyi bir opsiyon olarak takımı rahatlatacaktır. Duran toplarda da atabileceği sürpriz gollerle maç kazandırabilir.