Beşiktaş hazır, Galatasaray sahada yok

Sevgili okurlar, 2024 Turkcell Süper Kupa müsabakasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Beşiktaş üstün bir oyun sergileyerek Galatasaray’ı 5-0 yenip kupayı müzesine götüren taraf oldu. Giovanni van Bronckhorst'un takımını maça çok iyi hazırladığını da sahada görmüş oldu. Müsabakayı Beşiktaş açısından ele alırsak Rafa Silva, Rashica, Svensson ve attığı 2 golle Ciro Immobile üstün performans gösteren futbolcular oldu.

Beşiktaş hazır, Galatasaray sahada yok - Resim : 1

RAFA SILVA VE IMMOBILE FARK YARATTI

Rafa Silva, Beşiktaş’ın hücumlarını yönlendiren isim olurken Rashica ise sağ kanadı Svensson ile çok etkili kullandı. Ciro Immobile ise bir golcünün saha içinde nerelerde olması gerektiğini adeta uygulamalı şekilde gösterdi. İtalyan golcü yeni sezon öncesi attığı gollerle moral bulurken iyi sinyaller verdi.

Beşiktaş hazır, Galatasaray sahada yok - Resim : 2

BEŞİKTAŞ İÇİN EN GÜZEL KAZANIM MUSTAFA HEKİMOĞLU

Beşiktaş açısından gecenin önemli kazanımlarından biri 17 yaşındaki Mustafa Erhan Hekimoğlu’nun gol atması oldu. Beşiktaş ve Türk futbolu yeni bir yıldız kazanacak gibi görünüyor.

Beşiktaş hazır, Galatasaray sahada yok - Resim : 3

GALATASARAY SUDAN ÇIKMIŞ BALIK GİBİYDİ

Müsabakayı Galatasaray açısından değerlendirdiğimiz de ise iyi hiçbir şey yok. Sahada organize olamayan, ne oynadığı bilinmeyen bir takım vardı. Galatasaraylı futbolcular ne mental ne de fiziksel olarak maçta yoktu. Akıllarda kalan Hakim Ziyech ve Batshuayi’nin çektiği şutlar oldu.

Beşiktaş hazır, Galatasaray sahada yok - Resim : 4

GALATASARAY’DA KÖTÜ PERFORMANS GÖSTERENLER

Galatasaray’da Icardi, Nelsson, Derrick Köhn, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün hiçbir varlık gösteremedi. Galatasaraylı futbolcular kadar saha dışında kötü bir performans gösteren Okan Buruk vardı. Okan Hoca oyunu hiçbir şekilde doğru okuyamadı. Panik değişiklikler yaparak, kompakt bir rakibe karşı takımının kimyasını bozdu.

OKAN BURUK OYUNU OKUYAMADI

Berkan Kutlu’nun yerine Kerem Demirbay’ın girmesi doğruyken Ziyech’in yerine Yunus Akgün’ün girmesi bence yanlıştı, Yunus’un yerine Zaha oyuna girmeliydi. Ayrıca Okan Buruk, 75.dakikada hiç anlam veremediğimiz bir hamle yaparak Torreira’yı oyundan çıkarıp yerine Zaha’yı alarak orta sahayı sadece Kerem Demirbay’a bıraktı. Böyle maçlarda orta sahanız güçlü değilse kazanma şansını zaten yok. Nitekim Beşiktaş orta sahayı çok rahat geçerek 15 dakikada 3 gol bulup maçı 5-0 kazanmasını bildi.

Beşiktaş hazır, Galatasaray sahada yok - Resim : 5

OKAN BURUK, OYUNCULARINI MEDYANIN ÖNÜNDE ELEŞTİRMEMELİ

Galatasaray sezona ağır bir yenilgiyle başladı. Moral olarak takımı toparlamak için Okan Buruk ve Dursun Özbek’e büyük iş düşüyor. Ancak teknik direktör Okan Buruk’un da maç sonunda sorumluluğu alırken bazı oyuncuları isim vererek medyanın önünde eleştirmesi hoş olmadı. Çünkü Okan Buruk bu futbolcuları yeniden kullanacak. Eğer futbolcularınızı kaybederseniz sezonun geri kalanını da kaybedersiniz. Okan Buruk’un bu konuda dikkatli olması şart.