Beyrut'tan Türkiye'ye gelen tahliye gemisini sadece tv100 kameramanı Burak Sipahi görüntüledi

İsrail'in saldırılarını yoğunlaştırdığı Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için Beyrut'a gönderilen iki savaş gemimize binerek yurda gelmek isteyen vatandaşlarımız Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği önünde yoğunluk oluşturdu. 2 gemimizden önce başlayan tahliye ise tv100 kameramanı Burak Sipahi tarafından görüntülendi.

Lübnan'da İsrail bombardımanı nedeniyle hayati tehlike yaşayan Türk vatandaşları için Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı iş birliğiyle 2 savaş gemisi Beyrut Limanı'na demirledi.

300 ton insani yardımın bulunduğu gemilerdeki yükler boşaltıldıktan sonra bölgedeki Türk vatandaşlarının tahliye süreci başlayacak. Yaklaşık 2 bin 500 Türk vatandaşı tahliye edilecek.

 Beyrut'tan Türkiye'ye gelen tahliye gemisini sadece tv100 kameramanı Burak Sipahi görüntüledi - Resim : 1

361 KİŞİ MERSİN'E GETİRİLDİ

Türkiye'nin 2 savaş gemisi TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar'dan önce başlayan tahliyelerle ilgili görüntülere tv100 ulaştı. 

Beyrut'taki bombardımandan kurtulan, aralarında Türklerin de olduğu 361 farklı ülke vatandaşını taşıyan gemi Mersin Taşucu Limanı'na demirledi. Tahliyeyi ve gemideki durumu tv100 kameramanı Burak Sipahi görüntüledi.