Biden 6 gün sonra ortaya çıktı! Sosyal medyadan duyurdu: Tarih ve saat verdi

ABD Başkanı Joe Biden, Başkanlık seçimleri için yeniden aday olmayacağını açıkladıktan 6 gün sonra ilk kez görüntülendi ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Biden, yarın akşam yerel saatle 20.00'da Oval Ofis'ten halka hitap edeceğini sosyal medyadan duyurdu.

Biden 6 gün sonra ortaya çıktı! Sosyal medyadan duyurdu: Tarih ve saat verdi

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir açıklamayla 2024 Başkanlık seçimleri için yeniden aday olmayacağını duyurdu. Biden'ın bu kararı, ABD ve dünya genelinde büyük yankı uyandırdı.

6 GÜN SONRA ORTAYA ÇIKTI
Bir süredir koronavirüs tedavisi gören Biden, 6 günün ardından ilk kez görüntülendi. Uçağa binerken yürümekte zorlandığı görüntülenen Biden, aracından da korumalarının yardımıyla inebildi.

"İYİYİM" MESAJI
Arabadan indikten sonra gazetecilere poz veren Biden'dan "iyiyim" işareti geldi. 

TARİH VE SAAT VERDİ: HALKA HİTAP EDECEĞİM
Biden, X hesabından yaptığı açıklamada, "Yarın akşam yerel saatle 20.00'da (TSİ 03.00) Oval Ofis'ten önümüzdeki süreç ve Amerikan halkı için bu işi nasıl bitireceğimle ilgili halka hitap edeceğim." ifadesini kullandı.

SAĞLIK DURUMU NASIL?
Amerikan medyasına yansıyan bazı haberlerde ve sosyal medya kullanıcıları arasında Biden'ın sağlık durumuyla ilgili tartışmalar ortaya çıkmış, bazı kişiler Biden'ın sağlık durumunun iyi olmadığını iddia etmişti. 17 Temmuz'da Kovid-19'a yakalanan ve Delaware'de kendini izole eden Biden, 21 Temmuz Pazar günü X hesabından yaptığı açıklamada, başkanlık yarışından çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i kendi yerine önerdiğini duyurmuştu.

Biden, dün Beyaz Saray'a dönerek rutin çalışmalarına başlamıştı.