Biden adaylıktan çekildi! Peki Demokratların adayı kim olacak? 6 isim öne çıkıyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimlerde adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından Demokrat Parti'nin adayının kim olacağı gündeme geldi. Demokratların başkan adayı için 6 isim öne çıkıyor.

Biden adaylıktan çekildi! Peki Demokratların adayı kim olacak? 6 isim öne çıkıyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinde aday olmayacak. Biden, sosyal medya hesabından adaylıktan çekildiğini açıkladı. Döneminin geri kalan kısmında başkanlık görevlerine odaklanacağını belirten

BIDEN, HARRİS'İ DESTEKLEYECEK
Biden, adaylık için Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i destekleyeceğini söyledi. 

BIDEN'IN YERİNE GEÇEBİLECEK OLASI ADAYLAR KİMLER?

Başkan Yardımcısı Kamala Harris: Halihazırda Biden’ın yardımcısı olan Harris, parti içinde popüler bir isim. Üreme hakları konusundaki güçlü duruşu ve Biden’a olan sadakatiyle tanınıyor. Ancak, düşük onay oranlarıyla mücadele ediyor.

Michigan Valisi Gretchen Whitmer: İki dönemdir görevde olan ve popülerliği artan Whitmer, Michigan'da ilerici politikalar için başarılı kampanyalar yürüttü. 2028 başkanlık seçimleri için potansiyel bir aday olarak görülüyor.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom: Biden’ın güçlü destekçilerinden biri olan Newsom, ulusal düzeyde tanınıyor. Medya varlığı ve muhafazakar figürlerle yaptığı tartışmalarla biliniyor. Kamuoyu önünde Biden'ı desteklemesine rağmen kendi siyasi hırsları da bulunuyor.

Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg: Eski başkan adayı olan Buttigieg, güçlü iletişim becerilerine sahip ve görev süresi boyunca birçok kamu krizini etkili bir şekilde yönetti. Başkanlık hırsları açıkça biliniyor.

Pennsylvania Valisi Josh Shapiro: Anahtar bir salıncak eyaletinde yüksek onay oranlarına sahip olan Shapiro, iki partili işbirliği ve hızlı altyapı onarımlarıyla tanınıyor. Gelecekteki başkanlık adayları arasında gösteriliyor.

Illinois Valisi JB Pritzker: Trump'a karşı sert eleştirilerde bulunan ve Biden'ı savunan Pritzker, Illinois'de önemli ilerici gündem maddelerini tamamladı. Sosyal medyada güçlü bir varlığı olan milyarder iş insanı.

Diğer dikkat çeken isimler:
Kentucky Valisi Andy Beshear
Maryland Valisi Wes Moore
Senatörler Amy Klobuchar ve Cory Booker
Georgia Senatörü Raphael Warnock