Biden'dan NATO'da skandal gaf: Zelenski'yi 'başkan Putin' diye çağırdı

NATO Zirvesi’ne yine Amerikan Başkanı Joe Biden’ın gafı damgasını vurdu. Ancak bu gafın ötesinde skandal olarak değerlendirilen olayda, Biden, Ukrayna lideri Zelensky’i kürsüye “Başkan Putin” diye hitap ederek çağırdı. Salon bir anda buz kesti ve Zelensky donup kaldı. İşte o anlar…

Biden'dan NATO'da skandal gaf: Zelenski'yi 'başkan Putin' diye çağırdı

Biden, hatasını fark edince toparlamakta zorlandı. ABD Başkanı Joe Biden, rakibi Trump ile gerçekleştirdiği seçim münazarasındaki kötü performansı nedeniyle eleştirilerin odağında bulunuyor. Bu kez NATO Zirvesi sırasında yanındaki Zelensky’i kürsüye davet ederken, Ukrayna liderini “Sayın Putin” sözleriyle takdim etti. 81 yaşındaki Biden, yaptığı gafın son anda farkına vardı ve kürsüye geri dönüp hatasını düzeltmeye çalıştı.

Biden, Ukrayna’nın silah sevkiyatında tüm sınırlamaların kaldırılması çağrısına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de bir gaf daha yaptı. Bir an kendisinin başkomutan olduğunu unuttu. Biden’ın yarıştan çekilmesi durumunda yardımcısı Kamala Harris’in Demokratların adayı olabileceği konuşuluyor. Ancak Biden, Harris’i seçimlerdeki rakibi Trump ile karıştırarak bir gaf daha yaptı.

Biden’ın üst üste yaptığı gaflar olay oldu ve Demokrat Parti içinde adaylıktan çekilmesi yönündeki baskıların daha da artabileceği belirtiliyor.