Biden'ı üzen anket: Demokratların yüzde 79'u Harris'i istiyor

ABD basını çarpıcı bir iddia ortaya attı. Haber siteleri ve gazeteler, Başkan Biden'ın hafta sonu adaylıktan çekileceğini öne sürdü. Demokrat seçmenlerin yüzde 79'u "Biden gitsin, yardımcısı Harris gelsin" diyor. ABD eski Başkanı Obama da Biden'ın adaylığından endişeli.

Biden'ı üzen anket: Demokratların yüzde 79'u Harris'i istiyor

ABD Başkan Joe Biden'ın sağlığıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Sadece seçmenleri değil, kendi partisi dahi adaylıktan çekilmesini istiyor. Amerikan basını, 81 yaşındaki ABD liderinin hafta sonu başkanlık yarışından çekileceğini iddia etti.

Axios haber sitesi, parti içindeki bazı Demokratların baskısı sonucu Biden'ın kenara çekilmesi noktasında ikna edildiğini öne sürdü. New York Times gazetesi, Biden'ın seçimleri kazanmayacağı fikrini kabullendiğini, bu nedenle adaylıktan çekilmeye hazırlandığını yazdı. Washington Post da Obama'nın Biden'ın adaylığından endişeli olduğunu belirtti. Eski ABD Başkanının, bu kaygısını çevresine anlattığını aktardı.

ABD'de yapılan bir anket de Biden'ın istenmediğini ortaya koydu. Demokratların yüzde 79'u aday olarak Başkan Yardımcısı Harris'i görmek istiyor. Biden, rakibi Trump'la kozlarını paylaştığı canlı yayında kötü bir performans sergilemişti. Program sonrası yoğun eleştirilere maruz kalmış, adaylıktan çekilmesi yönünde çağrılar yapılmıştı. ABD başkanına çekil diyen Demokrat sayısı 20'yi geçti.