Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından Trump'tan ilk açıklama!

ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan adayı Donald Turmp yaptığı açıklamada Biden'ı "ABD tarihindeki açık ara en kötü başkan" olarak nitelerken Demokratların adayı olacağı konuşulan Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i yenmeden Joe Biden'ı yenmekten daha kolay olacağını söyledi.

Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından Trump'tan ilk açıklama!

Son günlerde adaylığı sıkça tartışılan ABD Başkanı Joe Biden, Kasım ayında yapılacak seçimde adaylıktan çekildiğini duyurdu. Başkan Biden, seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harrisi aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA
Biden'ın 2024 yarışından çekildiğini açıklamasından dakikalar sonra CNN ile bir telefon görüşmesi yapan eski Başkan Donald Trump Biden'a sert sözlerle yüklendi.

"ABD'NİN EN KÖTÜ BAŞKANI"
Biden'ı "ABD tarihindeki açık ara en kötü başkan" olarak tanımladı.

"HARRİS'İ YENMEK BİDEN'I YENMEKTEN DAHA KOLAY"
Demokratların adayının kim olacağı belli olmasa da Trump, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i yenmenin Biden'ı yenmekten daha kolay olacağını düşündüğünü söyledi.

"SAHTEKAR BIDEN BAŞKANLIK İÇİN ADAY OLMAYA UYGUN DEĞİLDİ"
Trump, kendisine ait sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada ise “Sahtekar Joe Biden Başkanlık için aday olmaya uygun değildi ve kesinlikle hizmet etmeye de uygun değil ve hiçbir zaman da olmadı. Başkanlık makamına sadece yalanlarla, yalan haberlerle ve bodrumundan çıkmayarak ulaştı. Doktoru ve medya da dahil olmak üzere etrafındaki herkes onun başkan olamayacağını biliyordu ve olamadı da. Şimdi, sınırlarımızdan tamamen kontrolsüz ve incelenmemiş, çoğu hapishanelerden, akıl hastanelerinden gelen milyonlarca insan ve rekor sayıda teröristle ülkemize ne yaptığına bir bakın. Onun başkanlığı nedeniyle büyük acılar çekeceğiz, ancak verdiği zararı çok hızlı bir şekilde telafi edeceğiz. Amerika’yı yeniden büyük yapalım” dedi.