‘Bidon kafa’ polemiği! CHP’den tv100’e özel Yılmaz Özdil mesajı: Özgür Özel talimat verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gazeteci Yılmaz Özdil arasındaki 'bidon kafa' polemiğiyle ilgili Özel'e yakın kaynaklar tv100'e özel açıklamada bulundu. Özgür Özel, CHP vekillerine "işi kan davasına çevirmeyelim" diyerek Özdil'e dava açılmaması talimatı verdiği öğrenildi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, gazeteci-yazar Murat Kelkitlioğlu, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Oda TV Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik, Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programına konuk oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve gazeteci Yılmaz Özdil arasındaki 'bidon kafa' polemiği programda masaya yatırıldı.

ÖZGÜR ÖZEL TALİMAT VERDİ: DAVA AÇMAYIN
Özgür Özel'e yakın kaynaklar tv100'e özel yaptığı açıklamada "CHP vekillerin Yılmaz Özdil'e yönelik tweet'lerinin ardından, Özgür Özel grupbaşkanvekillerini arayıp "işi kan davasına çevirmeyelim" talimatı verdi. Yılmaz Özdil bu sözleri Özgür Özel'e yazıyor, ancak başkasına yazamaz. Hatta bu yazı için Özgür Özel'in avukatı Yılmaz Özdil'e 'dava açalım' diyor, ancak Özgür Bey "hiçbir gazeteciye dava açmadık özdil'e açmayacağız" diye yanıt veriyor." ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?
Muhalif kimliği ile tanınan gazeteci Özdil, Özel'i bir süredir eleştiriyordu. Özel, katıldığı bir yayında "47 yıl sonra 1. parti olmamızın sebebi 'bidon kafa zihniyetinden' kopmamız" dedi. Özdil, bu sözler üzerine Özel'e çok sert bir tepki gösterdi. Peşi sıra CHP Genel Merkezi Özdil'e ateş püskürdü.