Bir devir sona erdi! Efsane isim kariyerine nokta koyacak

İspanyol tenisçi Rafael Nadal, 2024 yılı sonunda tenisi bırakacağını açıkladı. Nadal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Herkese çok teşekkürler” ifadesini kullandı.

Bir devir sona erdi! Efsane isim kariyerine nokta koyacak

Tenis denildiği zaman ilk akla gelen isimlerden olan İspanyol raket Rafael Nadal, hayranlarını üzen bir karar aldı. İspanyol tenisçi 39 yaşında tenisi bıraktığını açıkladı.

Bir devir sona erdi! Efsane isim kariyerine nokta koyacak - Resim : 1

"HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER"

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Nadal, “Herkese çok teşekkürler” ifadesini kullandı.

Nadal, "Gerçek şu ki, son iki yıl benim için oldukça zordu ve kısıtlamalar olmadan oynamam mümkün olmadı. Bu kararı almak kolay olmadı, ancak hayatın her aşamasında olduğu gibi her şeyin bir başlangıcı ve sonu var. Şimdi bu yolculuğa son vermenin doğru zaman olduğunu düşünüyorum" dedi.

KASIM AYINDA SON KEZ MÜCADELE EDECEK

İspanyol yıldız, kasım ayında Malaga’da düzenlenecek Davis Kupası Finalleri’nde son kez İspanya adına korta çıkacak.

Yayımladığı duygusal video mesajında Nadal, tenise veda edeceğini şu sözlerle açıkladı:

"Profesyonel tenisten emekli olduğumu açıklamak için buradayım. Gerçek şu ki, özellikle son iki yıl benim için çok zor geçti. Artık sınırlamalar olmadan oynayabileceğimi düşünmüyorum."

 

RAFAEL NADAL’IN KARİYERİ

2005 Fransa Açık'ta kazandığı ilk "Grand Slam" şampiyonluğundan bu yana, 2022 Fransa Açık şampiyonluğuyla, toplamda 22 Grand Slam şampiyonluğu bulunmaktadır. Novak Djokovic'ten sonra en çok Grand Slam kazanan erkek tenisçidir.

Tenis tarihinde 22 kez Grand Slam kazanan ilk erkek tenisçi oldu. Roland Garros'u 14 kez kazanarak, bu alanda rekor kırmıştır.

Bir devir sona erdi! Efsane isim kariyerine nokta koyacak - Resim : 2

Bir devir sona erdi! Efsane isim kariyerine nokta koyacak - Resim : 3