3 ilde eğitim öğretim 1 gün tatil edildi

Bartın, Kastamonu ve Zonguldak'ta etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle bu kentlerin valiliklerinden önemli bir karar geldi. 3 ilde de eğitime 1 gün ara verildi.

3 ilde eğitim öğretim 1 gün tatil edildi

Bartın, Kastamonu ve Zonguldak'ta etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle valilikler önemli bir karar aldı.

Bartın Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 1 Ekim 2024 Salı günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin, aynı tarihte 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

KASTAMONU'DA DA EĞİTİME ARA

Kastamonu Valiliği, 1 Ekim Salı günü il genelinde eğitim-öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, "Meteorolojik verilere göre il genelindeki olumsuz hava şartları göz önüne alınarak 1 Ekim Salı günü il genelinde özel ve resmi tüm eğitim kurumlarımızda eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 1 Ekim tarihinde 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

ZONGULDAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 1 Ekim Salı günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Vali Osman Hacıbektaşoğlu tarafından yapılan duyuruda ayrıca, belirtilen tarihte engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.