Bir kentimiz "uçak düştü" ihbarıyla ayağa kalktı! İşin aslı bambaşka çıktı

Yalova'da “uçak düştü” ihbarı üzerine ekipler bölgeye sevk edildi. Yapılan incelemeler sonrasında ihbarın asılsız olduğu belirlendi. Öte yandan ihbarı yapan vatandaşın alçaktan uçan bir eğitim uçağı nedeniyle durumu bildirdiği öğrenildi. Valilikten yapılan açıklamada ise asılsız çıkan ihbarda çevredeki bir çiftçinin tarlasında yaktığı ateşle alçaktan uçuş yapan uçakların bağdaştırıldığına dikkat çekildi.

Yalova 112 Acil Çağrı Merkezi’nde Taşköprü beldesinde bulunan Yalova Hava Meydan Komutanlığı yakınlarında uçak düştüğü ihbarı geldi. İhbar daha sonra ise “helikopter düştü” olarak düzeltildiği bildirildi.

EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Olay bölgesine itfaiye ve ambulanslar sevk edildi. Daha sonra Yalova Hava Meydan Komutanlığı’yla irtibat kuruldu. Komutanlıktan kendilerine ait herhangi bir uçak veya helikopterin düşmediği bilgisini alan ekipler bölgeden ayrıldı.

ALÇAK UÇUŞU DÜŞTÜ ZANNETTİ

Öte yandan ihbarı yapan vatandaşın, alçak uçuş gerçekleştiren bir eğitim uçağını bölgede gördüğü öğrenildi. Uçağın gözden kaybolduğu sırada bölgede yakılan bir ateşin dumanını fark eden vatandaşın bunu uçağın düşmesi olarak değerlendirdiği ve çağrı merkezini aradığı öğrenildi.

Bir kentimiz "uçak düştü" ihbarıyla ayağa kalktı! İşin aslı bambaşka çıktı - Resim : 1

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Yalova Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada asılsız çıkan ihbarda çevredeki bir çiftçinin tarlada yaktığı ateşin de etkili olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“112 Acil Çağrı Merkezine Hava Meydan Komutanlığından Taşköprü Feribot iskelesi istikametine giderken yolun sağ tarafına uçak düştüğü ihbarı verilmiş olup, komutanlığımıza bildirilmiştir.

Her iki ihbarcı şahıs ile yapılan görüşmede, eğitim uçağının düştüğünü söylediği ancak Hava Meydan Komutanlığı ile yapılan görüşmede eğitim uçaklarında herhangi bir sıkıntı olmadığı, uçaklarının havada olduğu teyit edilmiştir.

Bir kentimiz "uçak düştü" ihbarıyla ayağa kalktı! İşin aslı bambaşka çıktı - Resim : 2

"TARLASINDA OT PARÇALARI YAKTIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR"

İhbarcı şahısların tarif ettiği bölgede yapılan kontrolde çiftçilik yapan bir şahsın tarlasında kuru ot ve yaprak parçaları yaktığı görülmüştür. Söz konusu ihbar ile ilgili yapılan değerlendirmede Hava Meydan Komutanlığına bağlı eğitim uçaklarının bölgede uçuş yaptığı esnada dalışa geçmiş olabileceği dalış yaptığı esnada ihbarcıların söz konusu ateşin dumanı ile uçağın düştüğünü bağdaştırarak düştüğü değerlendirip ihbar vermiş olabilecekleri değerlendirilmiş olup, ihbarcılar ile tekrar yapılan görüşmede uçağın bizzat yere çakıldığını görmediklerini beyan etmeleri üzerine ihbarın asılsız olduğu değerlendirilmiştir” denildi.