Birsen Temir Saraç CHP Kadın Kolları Başkanlığı'na aday

4 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Kongresi öncesi Genel Başkan adayları da ortaya çıkmaya başladı. Uzun yıllardır CHP’de mücdele eden, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı ve kadın aktivist Birsen Temir Saraç da CHP Kadın Kolları Genel Başkanı adayı olduğunu açıkladı.

Birsen Temir Saraç CHP Kadın Kolları Başkanlığı'na aday

Saraç yaptığı açıklamada, “31 Mart seçimleri ve sonrasında yaşanan süreçte gördük ki, derinleşen yoksulluğu, gelir dağılımındaki adaletsizliği, siyasal kutuplaşmayı, hız kesmeyen kadına şiddeti, çocuklara tacizi, tecavüzü ve eşitsizliği bu iktidarla değil ancak kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi ile çözebiliriz” diyen Birsen Temir Saraç “Partimizde yaşanan ve ülkemizin bütününü de etkilemeye başlayan değişim ve dönüşüm süreci CHP Kadın Kolları’nda da yaşanırsa başka bir Türkiye’nin kapısı açılır. Kadın mücadelesini iktidar ve cumhuriyet ile taçlandırmak ve Cumhuriyeti gerçek değerleriyle yeniden buluşturmak için 30 yıllık bir kadın aktivisti olarak CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına adayım” dedi. 

BİRSEN TEMİR SARAÇ KİMDİR?

Ankara doğumlu Birsen Temir Saraç ODTÜ Tarih Bölümü mezunu olup Gazi Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yaptı.

Birçok lisede öğretmenlik ve sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Tarih Komisyonu Başkanlığı yaptı, ders kitapları hazırladı. CHP Ankara İl Başkan Yardımcılığı yapan, ön seçime girip Ankara'dan milletvekili adayı olan, ADD başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütü üyesi Birsen Temir Saraç aynı zamanda Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanıdır.

Birsen Temir Saraç, CHP Genel Merkezi için “Bin Karanfilli Kadın” Projesi,  “İktidar, Şiddet ve Kadın Panelleri”, Toplumda ötekileştirilenlerle ilgili “Ötekiler Panel Dizisi”, Bilimsel ve Laik Eğitim Forumları, İspanyol, İsrail, Filistin, Irak, Azerbeycanlı kadın hareketi aktivistlerinin katılımıyla “Kadınlar Bölgemizi Barışı Getirebilir mi” Forumu, Faili Meçhuller ve Gelmeyen Adalet Etkinliği, Töre Cinayetleri ve Çocuk Gelinler Projesi, Görme Engellilere Destek Projesi, BM Projesi kapsamında “Kentlerde kadına şiddeti nasıl durdurulur” etkinliği, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri”, “İstanbul Sözleşmesine Hayır”, “Kadın Üretici Buluşmaları”, Kültür Etkinlikleri, Kitap Fuarları ve “El alemden ben aleme” gibi onlarca etkinliği, Ankara, İstanbul, Bursa, Muğla, Bitlis, Balıkesir, Konya, Urfa, Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Hatay, Gaziantep gibi birçok şehirde ve Avrupa’da da Stokholm, Brüksel, Köln, Dortmund, Duisburg, Nürnberg, Strasburg gibi birçok şehirde düzenledi veya doğrudan içinde yer aldı.

Birçok televizyon kanalında programlar yapan, birçok gazete ve dergide makaleleri yayınlanan Birsen Temir Saraç’ın “Dinlerin Esir Kadını” ve “El Alemden Ben Aleme” adlı iki kitabın da yazarıdır.