Bitlis'in Gümüşkanat Şelalesi güzelliği ile herkesi kendisine hayran bırakıyor! Türkiye'nin en yüksek şelalesi... Tam 60 metre

Bitlis'in Gümüşkanat Şelalesi bahar mevsiminin gelmesi ile beraber ziyaretçilerini beklemeye başladı. İlçe merkezine sadece 29 kilometre uzaklıkta olan ve Türkiye'nin en yüksek şelalesi olma ünvanını elinde taşıyan Gümüşkanat Şelalesi dron yardımı ile havadan görüntülendi.

Bitlis'in Mutki ilçesinde yer alan ve güzelliği ile herkesi kendisine hayran bırakan Gümüşkanat Şelalesi bahar mevsiminin gelmesi ile bahar renkleri ile bezendi. Türkiye'nin en yüksek şelalesi olma ünvanını elinde taşıyan şelalenin yerden yüksekliği yaklaşık 60 metre. 

YAKLAŞIK 60 METRE YÜKSEKLİĞİ VAR

İlçe merkezine 25 kilometre mesafedeki Gümüşkanat köyü yakınlarında bulunan şelale, drone ile havadan görüntülendi. Birçok doğal şelaleden farklı olarak yaz mevsiminde de kurumayan ve yaklaşık 60 metre yükseklikten akan Gümüşkanat Şelalesi’nin resmi ölçümler yapıldığı takdirde Türkiye’nin en yüksek şelalesi olacağı tahmin ediliyor.

Doğal güzelliğiyle hayranlık uyandıran şelale havadan da görüntülenirken ziyaret eden gezginler ise şelalenin tanıtımının yapılarak turizme kazandırılması gerektiğini belirtti.