Bu kış herkes bitmek bilmeyen soğuk algınlığı ve gripten şikayet ediyor. Özellikle bağışıklık sistemi düşük olan kişiler, çocuklar ve yaşlılar çok daha hızlı bir şekilde hastalanabiliyor.
Soğuk algınlığına ve gribe yakalanma sebepleri kişiden kişiye göre değişmektedir. Ancak Covid-19 vakalarındaki artış sebebiyle unutulmaması gereken bir kaç detay var.
Neden sık sık soğuk algınlığına yakalanılır
Son dönemde yaşanan artışla birlikte, SARs-CoV-2 virüsü hafife alınmamalı. Grip, soğuk algınlığı ve diğer solunum yolu hastalıkları dışında COVID-19 oldukça bulaşıcıdır. Bir kere bulaştıktan sonra kurtulduğunuzu düşünmekte yanlıştır, tekrar tekrar bulaşabilir.
Covid-19 vakaları hala tamamen bitmiş değil. Semptomlar daha hafif yaşansa da, virüsün bulaşma oranı aynı kalıyor. Bununla beraber, aşı tam koruma sağlamıyor. Aşılanmış bile olunsa yine de virüse yakalanma olasılığı var. Covid aşıları sizi virüse karşı bağışık yapmaz, ancak ağır hastalıkları önler.
Bu kış hastalıklarına dikkat edin!
Covid-19 korkusunun ortasında, soğuk algınlığı, grip, RSV, strep boğaz gibi kış enfeksiyonları, soğuk algınlığı benzeri semptomlara sebep olabilecek diğer yaygın hastalıklardan birkaçıdır. Bunlar ateş, boğaz ağrısı, öksürük, vücut ağrısı, yorgunluk, burun akıntısı ve daha fazlasının yaşanmasına neden olur. Bu hastalıklara tekrar tekrar maruz kalıyorsanız, düzenli olarak grip benzeri semptomlar geliştiriyorsanız, işte olabilecek birkaç şey.
Bağışıklığı güçlendirmek gerek
Bağışıklık sistemi, vücudu dış patojenlere karşı korur. Bağışıklığın tehlikeye girmesi durumunda, enfeksiyonlara daha yatkın hale gelmek muhtemeldir. Bu, yetersiz veya yetersiz beslenme, yetersiz uyku, artan stres ve daha fazlasını içeren çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bununla birlikte, bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler yemek, yeterince uyumak, egzersiz yapmakve stres seviyesini azaltmak önemlidir.
Gerekli önlemleri alın
Kendi bağışıklığınızı güçlendirirken çevresel faktörlere de dikkat etmek gerekmektedir. Kalabalık ortamlardan kaçınmalı, maske takmalı ve sosyal mesafeyi korumak gerekir. Aynı zamanda hijyen kurallarına dikkat edilmeli, bağışıklık korunmalıdır. Bu önlemler, pek çok enfeksiyondan korunmayı sağlayacaktır.
D vitaminin önemi büyük
Kış aylarında yeterince güneş ışığı alınamamasından dolayı D vitamini eksikliği yaşanabilir. D vitamini takviyeleri kış aylarında destek olabilir. D vitamini eksikliği hastalıklara yakalanma riskini artırır.
Vücudu sıcak tutan giysiler tercih edilmeli
Kışın kalın ve sıcak tutan kıyafetler giymek önemlidir. Vücudu sıcak tutan kıyafetler giymek gerekir. Soğuk havalar bağışıklık sistemini zayıflatır, bu sebeple kendinizi korumak için kıyafetlerinize önem vermelisiniz. Gövdenizin sıcak olduğundan emin olun; bu, uzuvlarınıza kan akışını sürdürmeye yardımcı olabilir ve genellikle kolları, bacakları, elleri ve ayakları sıcak tutabilir.