Bizim Çocuklar, EURO 2024’e muhteşem başladı

Sevgili okurlar, EURO 2024’te mücadele eden A Milli Futbol Takımı, turnuvadaki ilk maçına Gürcistan karşısında çıktı. Maça baskılı ve arzulu başlayan Bizim Çocuklar, duran toplarla pozisyonlar üretse de aradığımız golü bulamadı. İstediğimiz golü 25.dakikada Mert Müldür’ün müthiş şutuyla bulunca rahatladık. Ancak 32.dakikada savunma yerleşimimizdeki bir anlık dalgınlıkla Mikautadze’nin attığı golle skor 1-1’e geldi. Oyunun kontrolünü kısa sürede olsa Gürcistan verdik ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

Bizim Çocuklar, EURO 2024’e muhteşem başladı - Resim : 1

ARDA GÜLER, ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARDI

Maçın ikinci yarısında Barış Alper’in sağ kenara geçmesiyle sağ kenarı daha rahat kullandık. Son çizgiye inen Barış sağ kanadı efektif kullanmamızı sağladı. Bu dakikalarda bir 9 numaramız olsaydı ve rahat goller bulabilirdik. Tam oyun sıkışmışken Kaan Ayhan’ın kazandığı topta genç yıldızımız Arda Güler, şapkadan tavşan çıkarırcasına olağanüstü bir gol atarak 65.dakikada takımımızı 2-1 öne geçirdi.

Bizim Çocuklar, EURO 2024’e muhteşem başladı - Resim : 2

ŞANS YANIMIZDAYDI

Gürcistan’ın baskılı olduğu anlarda ise şans yanımızdaydı ve beraberlik golünü yemekten kurtulduk. Özellikle son 15 dakikalık süreçte Samet Akaydın yaptığı önemli müdahalelerle maçın kazanılmasında önemli katkı sağladı.

KEREM AKTÜRKOĞLU SON NOKTAYI KOYDU

Müsabakanın son anlarında Gürcistan’ın kullandığı kornerde kalecisi Giorgi Mamardashvili’de rakip ceza sahamıza gelince kale boş kaldı. Kerem Aktürkoğlu da sakince topu sürüp boş ağlara bıraktı ve maçı 3-1 kazandık. Turnuvaya 3 puanla başlamak gruptan çıkmak açısından harika bir başlangıç oldu. Ancak bu maçtan çıkarmamız gereken dersler de var.

Bizim Çocuklar, EURO 2024’e muhteşem başladı - Resim : 3

ÇIKARMAMIZ GEREKEN DERSLER

Özellikle forvetsiz bir düzende oynayacaksak ileri uçta oynayacak kişiyi doğru seçmemiz gerekiyor. Geride boşluk bırakan takımlara karşı Barış Alper Yılmaz tercih edilebilir. Ama kapanan takımlara karşı Semih Kılıçsoy, Cenk Tosun ile Bertuğ Yıldırım’ı kullanabiliriz. Çünkü kapalı takımlara karşı oynayan Barış Alper’in de performansı düşüyor. Bu vitrinde onu doğru kullanmak geleceği açısından kritik önem arz ediyor.

Bizim Çocuklar, EURO 2024’e muhteşem başladı - Resim : 4

SAMET AKAYDIN TARTIŞMASIZ MAÇIN OYUNCUSU

Maçın adamı ise tartışmamız Samet Akaydın oldu. Çok iyi performans göstererek defansta kritik müdahaleler yaparak kazanılan 3 puanda önemli rol oynadı. Umarım gösterdiği performansla adından söz ettirmeye devam ediyor. Şimdi gözümü Portekiz maçına çevirdik. O maçta da umarım futbol şansı yanımızda olur.