Bizim Çocuklar müthiş mücadelesiyle kazandı

Sevgili okurlar, A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya geldi. Açıkçası çok zor geçmesi beklenen maça golle başladık. Arda Güler’in orta sahasında seken topu, 6 pas üzerinde önünde bulan Merih Demiral, düzgün bir vuruşla A Milli Takım’ı 1-0 öne geçiren golü attı. Daha sonra Avusturya, topa sahip olunca biz de yarı sahamızda çok adamla durarak kontra atak kovaladık.

DEFANS VE ATAKTA KOMPAKT OYNADIK

Özellikle rakip ataktayken Kaan Ayhan, stoperlerin arasına girince 5’li bir hat ile defans yaptık. Ataktayken ise Ferdi ve Mert Müldür, orta saha çizgisine yanaşırken Kaan Ayhan ise 2 stoperin yanına gelerek arka hattı 3’ledi. İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü, orta sahada iyi mücadele ederken Arda Güler de tek toplarıyla hızlı atağa çıkılmasını sağladı. Böylelikle defansta ve atakta, kompakt bir oyun sergiledik ve ilk yarıyı üstün kapattık.

MERİH DEMİRAL YİNE SAHNEDE

İkinci yarıda kalemizde pozisyonlar görsek de Mert Günok, kalesinde devleşti. Yine bir korner sonucu 59.dakikada Merih Demiral, kafa vuruşuyla topu filelere buluşturunca skor 2-0 oldu. Bu gol çok rahatlattı.

Daha sonra Avusturya ataklarını sıklaştırdı. Bu süreçte kalemizi savunsak da bir anlık adama adama savunmada yapılan hata sonucu kornerden gol bulan Avusturya farkı 1’e indirdi.

MERT GÜNOK İPTEN ALDI

Maçın son anlarında Barış Alper ile yakaladığımız gol şansını gole çeviremeyince bir anda Avusturya gol şansı yakaladı. 90+5’inci dakikada Mert Günok, inanılmaz bir kurtarış yaparak maçı tuttu ve çeyrek finale yükseldik.

PERFORMANSIYLA FARK YARATANLAR

Maçın oyuncusu attığı 2 gol ve defanstaki müdahaleleriyle Merih Demiral olmayı hak etti. Ayrıca Mert Günok, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Mert Müldür de performanslarıyla öne çıkan isimler oldu.

Bizim Çocukları, yürekten kutluyorum. Sahaya alın teri, mücadele, hırs, azim ve kısaca ne ararsak koydular. Bir tebrik de teknik direktörümüz Vincenzo Montella’ya. Gerçekten iyi bir oyun planı ortaya koymuş ve takımı bu yönde çalıştırmış. Umarım bu yolun devam olur ve oyuncularımız bizi gururlandırır.