Bolu'ya gelen Çinli ekip tarafından kuruldu. Hem karadan hem de uzaydan takip edilecek

Çin'den gelen ekip, Sismik Uzaysal Gözlem Paylaşımı ve İşbirliği Çalışması projesi kapsamında Bolu’nun Musluklar köyü mevkisine, manyetometre cihazı kurdu. Bolu'da meydana gelen sismik hareketler, bu sistem sayesinde hem karadan hem de uzaydan takip edilecek.

Bolu'ya gelen Çinli ekip tarafından kuruldu. Hem karadan hem de uzaydan takip edilecek

Bolu’nun Musluklar köyü mevkisine, Sismik Uzaysal Gözlem Paylaşımı ve İşbirliği Çalışması projesi kapsamında, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından manyetometre cihazı kuruldu.

Bolu'ya gelen Çinli ekip tarafından kuruldu. Hem karadan hem de uzaydan takip edilecek - Resim : 1

ÇİNLİ UZMANLAR, SİSTEM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Proje, Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Ajansı (APSCO) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı arasında gerçekleştirildi. Kurulumu tamamlanan istasyon, AFAD Deprem Dairesi Başkanı Prof. Dr. Aykut Akgün, Prof. Dr. Bahadır Aktuğ ile AFAD İl Müdürü Ümit Doğan ve Çin'den gelen uzmanlar tarafından incelendi. Çinli uzmanlar, kurulumu yapılan sistem hakkında bilgi verdi.

Bolu'ya gelen Çinli ekip tarafından kuruldu. Hem karadan hem de uzaydan takip edilecek - Resim : 2

DEPREMLERLE İLİŞKİSİ İNCELENECEK

Çalışmayla ilgili Bolu AFAD İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Ajansı (APSCO) ile başkanlığımız arasında yürütülen 'Sismik Uzaysal Gözlem Paylaşımı ve İşbirliği Çalışması' projesi kapsamında iyonosfer, hem karadan jeodezik yöntemler ve iyonosonda ve benzeri donanımlarla hem de 2018 yılında fırlatılan Çin Sismo-Elektromanyetik Uydusu ile uzaydan izlenmesi ve elde edilen verilerin depremlerle ilişkisinin incelenmesi öngörülmektedir.

Bolu'ya gelen Çinli ekip tarafından kuruldu. Hem karadan hem de uzaydan takip edilecek - Resim : 3

İSTASYONLA ALAKALI DETAYLI BİLGİ ALINDI

Söz konusu proje kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti tarafından temin edilen 1 adet manyetometre cihazı kurulmuştur. Sistemin kurulumunu yapan Çin Halk Cumhuriyeti ekibinden istasyonla ilgili detaylı bilgi alınmıştır" denildi.