Boş dükkana 85 adet kedi topladı: 59 yaşındaki kadına 613 bin TL ceza

İstanbul Şişli’de yaşayan 59 yaşındaki bir kadın, babasının dükkânına kedileri topladığı için kötü koku nedeniyle rahatsız olan komşuların ihbarı üzerine zabıta ekipleri harekete geçti. Farklı ırklardan olan 85 kedi ele geçirildi ve veterinerlerine götürüldü. Kontroller sırasında kedilere kötü muamele yapıldığı ve beslenmelerine dikkat edilmediği ortaya çıktı. Kadına her hayvan başına 7 bin 216 lira olmak üzere toplamda 613 bin 360 lira para cezası verildi.

Boş dükkana 85 adet kedi topladı: 59 yaşındaki kadına 613 bin TL ceza

Kadın, babasının dükkânına 85 adet çeşitli kedi ırklarını toplamaya başladı. Zamanla kötü koku çevreye yayıldı ve komşular arka arkaya babaya şikayetlerde bulundu. Babası kızından kedileri çıkarmasını istedi ancak sözünü dinletemedi. Kötü kokuya artık dayanamayan komşular, zabıta ekiplerine ihbarda bulundu. 28 Haziran’da zabıta ekipleri bildirilen adrese gelerek babanın yardımıyla dükkânı açtı. Ekipler, 85 adet farklı kedi ırklarıyla karşılaştı ve kedileri veterinerlere götürdü.

Kontroller sırasında kedilere kötü muamele yapıldığı ve beslenmelerine yeterince dikkat edilmediği belirlendi. Kadın hakkında her bir hayvan için 7 bin 216 lira olmak üzere toplamda 613 bin 360 lira para cezası kesildi.