Endonezya'da bulunan Dani kabilesinde yaşayan kadınlar, aile üyelerinden biri kaybettiklerinde aynı zamanda fiziksel acı da çekmeleri için parmakları kesilir.
Muharrem Matimi töreninde Kerbela Savaşı anılır. Öyle ki matemlerde bazı insanlar kendilerini zincirlerle kamçılar.
Çin'de evli ve baba olmaya hazırlanan erkekler, hamile olan eşlerini ayanan kömürün üzerinden yürüyerek sırtlarında taşır.
Venezuela'da misafirlerin anlaşılan saatten erken eve gelmesi bir saygısızlıktır. En az 15 dakika sonra gidilmelidir.
Almanya'daki bir geleneğe göre, gelin ve damadın arkadaşları tabak kırar. Evlenecek çift ise ortalığı temizleyerek birlikte her zorluğa katlanacaklarını gösterirler.
Mısır'da misafirliğe gidilen evde yemeğe tuz eklemek, ev sahibine yapılan saygısızlık olarak düşünülür.
Filipinler'in Sagada bölgesinde ölen kişinin ruhunu kutsamak amacıyla tabutlar yüksek yerlerden aşağı sarkıtılır. Bu sayede vücudun canavarlar tarafından kaçırılmasının engellendiğine inanılır.
Tamil halkının, Thaipusam adını verdikleri piercing festivali vardır. Bu festival Tamil halkı tarafından kutsal sayılır.
Tayland Karen kabilesinde yaşayan kadınlar uzun boyunlu olmayı bir güzellik sembolü olarak görür. Bu kabilede yaşayan kadınlar, uzun boyna sahip olmak için boyunlarına halka takarlar ve zaman geçtikçe eklemeye devam ederler.
Madagaskar'daki cenaze töreni oldukça şaşırtıcı. Famadihana adı verilen törenlerde ölülerle dans edilerek cenaze töreni adeta kutlanır.
Maymun Büfesi Festivali denilen Tayland'da her sene maymunlara 3 bin kilo meyve ve sebze sunulur.
Eskiden Çin'de kadınlar Lotus ayak denilen bir gelenek ile ayaklarının büyümesini engellemek için bağlarlardı.
Jamaika, Çin ve Hindistan'ın bazı bölgelerinde doğum yapan kadınlar, doğumun ardından kendi plasentalarını yerler.
Roma'da mezar taşlarına, şarap, bal ve farklı yiyecekler dökülürdü. Bu gelenek ile ölülerin beslendiği düşünülürdü.
Hindistan'ın Karnataka bölgesindeki, 500 yıldır devam eden bu geleneğe göre, yenidoğan bebekler şans getirmesi amacıyla yüksek bir yerden aşağı atılır ve yakınları tarafından tutulur.
Birleşik Krallık'ta 1267 yılından beri yüzünü değişik şekillere sokma yarışması vardı.
İskoçya'da evlenecek çiftler için ilginç ve biraz da iğrenç bir gelenek var. Yeni evlenecek çiftlerin üzerine bozuk süt ve çürümüş yumurta atılır. Ardından arabayla tüm mahallede dolaştırılır.
Hindistan'da yaşayan Tidong kabilesine bağlı üyeler, evlenmelerinin ardından 3 gün boyunca hiçbir şekilde tuvaletlerini yapmazlar.
Venezuela ve Brezilya'da bulunan Yonamamo kabilesi tarafından devam eden etkinlik pek çok insanı dehşete düşürecek cinsten. Kabile, ölülerinin cesetlerini yaktıktan sonra külü arkadaş ve aileleri arasında dağıtarak yiyor.
Türkiye'de çiftleşme döneminde olan iki erkek deve bir araya getirilir ve deve güreşi yaptırılır.