"Bozkurt kazandı, Türkiye kaybetmedi"

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Türkiye, Üsküp, Azerbaycan, Türk dünyası, Avrupa’da bulunan gurbetçilerimiz aynı coşku ve heyecan ile tek yürek oldu.

Çeyrek finale yükseldiğimiz bu maçta Merih Demiral’ın yaptığı bozkurt işareti Almanya İçişleri Başkanı başta olmak üzere ne kadar Türk düşmanı varsa rahatsız etti.

UEFA tarafından 2 maç men cezası verilen milli oyuncumuz Merih Demiral’ın forma giyemediği Hollanda maçında 2-1 yenilerek yarı finale çıkma şansını kaybettik. Merih Demiral’ın yaptığı bozkurt işareti dostu, düşmanı bir kez daha tanımamıza vesile oldu.

Almanya, Avrupa elbette ki bizi şaşırtmadı. Stadyumlarını, meydanlarını PKK terör örgütünün her türlü etkinliğine, ırkçı gösterilerine açan, Türkiye’yi hedef alan terör yapılanmalarına yardım eden, sığınma hakkı tanıyan Almanya ve Avrupa değil mi? Ne bekliyorduk? Adil davranmalarını, anlayışlı olmalarını mı? Daha çok bekleriz. Ellerinden gelse Türkiye’yi bir kaşık suda boğacaklarını biliyoruz…

Peki, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup bozkurt işaretinden rahatsızlık duyan şahıslara ne demeli? A milli futbol takımımızın aldığı mağlubiyet sonrası, “biji Portekiz, biji Hollanda” paylaşımları yapan eski HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encu’ya tek bir tepki verdiklerini göreniniz, duyanınız var mı?

Bozkurt işareti tarihten bu yana Türklerin sembolü olarak bilinir. MHP’nin bu işareti benimsemesinden ve kullanmasından daha doğal ne olabilir? Türkiye’de özellikle açılım süreci sonrası Türk kimliğine, Türk kültürüne karşı aşağılayıcı, küçümseyici tavırlar sergilendiğini görüyoruz. Türk düşmanlığı (Türkofobi) aldı başını gidiyor. Bunun yanı sıra MHP ve Ülkü Ocaklarına yönelik organize saldırılar söz konusu…

Halk TV, akşam sabah MHP ve Ülkü Ocaklarını hedefe koyan yayınlar yapıyor. Aynı Halk TV, PKK terör örgütü destekçisi Selahattin Demirtaş’ın kitabını ekranlarından büyük bir gururla tanıtıyor. Merih Demaral’ın bozkurt işaretine tepki verenler HALK TV’ye alkış tutuyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kandil’in sözcülüğünü yapan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya arka çıkarken, bozkurt işareti yapan hekimlere Hipokrat yemini dersi veriyor. Özgür Özel’e göre, PKK terör örgütünü selam gönderen Şebnem Korur Fincancı iyi, bozkurt selamı veren hekimlerimiz kötü.

Medyada ve siyasette makbul olmanın gereği terör örgütlerini hak, demokrasi ve özgürlük kapsamında ele almak, “Ne mutlu Türk’üm diyene” bozkurt selamı verenlere, MHP ve Ülkü Ocaklarına ırkçı damgası vurmaktan geçiyor gibi bir hava estiriliyor. Farkındasınız değil mi?

Medya sektöründe çalışan ve iyi noktalara gelen bazı arkadaşlar milli takımımızın çeyrek finale yükselmesini Merih Demiral’ın bozkurt selamını paylaşarak kutladı. Sonra bir baktım paylaşımı silmişler. Baskı, yönlendirme, algı bir sistem kurgulanmış ve o sistemin dışına atılmak istemiyorlar…

Türkiye'nin tek yürek attığı gece Türkiye'nin gol sevinci ve Merih’in bozkurt selamı karşısında heyecanını bastırıp üzülmüş pozu vermek için çabalayanlar mı dersin, aşağılık kompleksine girenler mi dersin, yabancı bir kadınla evlilik yapmış Merih Demiral’ı ırkçılıkla suçlama işgüzarlığına kalkışanlar mı dersin, Merih’in anne babasının şeceresini çıkarıp kafatasçılık yapanlar mı dersin, daha neler göreceğiz kim bilir?

Her şerde vardır bir hayır. Türklere sahte kimlik dayatabileceğini sananlar, bir anda bozkurt destanına çarptı. Herkes hiç olmadığı kadar bozkurdu konuşmaya başladı. Bozkurt gücüne güç kattı. Herkes Türk düşmanlarının, gerçek ırkçıların kim olduğunu gördü.

Evet, ırkçı değiliz ama dayatılmaya çalışılan işgale ve Türk düşmanlığı karşısında susup kalmayacağız. Gardımızı alacağız…