Bu bitki her derde deva! Bu yağı kullanan hastalık yüzü görmüyor. İşte doğal antibiyotik olan mucizevi yağ...
Geleneksel tıpta yüzyıllardır kullanılan Udi Hindi, bağışıklık sistemini destekleyen ve mikropların vücuttan atılmasını sağlayan özelliklere sahip.
Doğu Asya, Malaya adaları ve Hindistan’da yetişen bir ağaç olan udi hindi özellikle Keşmir ve Çin’de yetişir. Udi Hindi'nin en sık kullanım alanı yağıdır. Udi Hindi yağı üst solunum yollarında oldukça sık kullanılmakta olan bir bitkidir. Doğal antibiyotiklerden bir tanesi olan bu bitki Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından da tavsiye edilen şifalı otlar arasında yer alır. Bu bitki çok eski zamanlarda tüccarlar tarafından, Arap ülkelerine getirilmiştir. Bu nedenle bir diğer adı da “Kust-i Bahri”dir.
ÜST SOLUNUM HASTALIKLARINDA ANINDA ETKİLİ
Udi Hindi yağı sinüslerde biriken mukusun gevşeyerek burundan atılmasını sağlar. Balgam söktürücü etkisiyle boğazda biriken balgamı akciğere inmeden atılmasını kolaylaştırır ve hastalığın ilerlemesini önler. Nefes alışverişinin rahatlamasını sağlar. Astım, KOAH, alerjik rinit gibi solunum yolu hastalıklarının semptomlarını hafifletir. Boğaz ağrısını ve öksürüğü azaltır. Bağışıklığı arttırarak hastalıklara karşı korur. Udi hindi bitkisinin tozu bal, zencefil, karabiber ve zerdeçalla karıştırılarak tüketilebilir.
CİLT SAĞLIĞINA BİREBİR! CİLDİ YENİLER
Udi Hindi yağının cilt yenileyici etkisi mevcuttur. Yara ve yanıkların iyileştirilmesi için kullanılabilir. Düzenli kullanıldığında cilt lekelerini giderir. Cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine fayda sağlar. Hafif dereceli yanıklar ve egzama hastalığında tercih edilen bir bitkidir. Cildi yeniler, maske olarak uygulandığında ölü derileri atar ve lekelerin giderilmesini sağlar.
SİNDİRİM SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR
Karın bölgesine Udi Hindi yağı ile yapılan masaj, hazımsızlık ve gaz problemlerinin giderilmesine ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkı sağlar. Mide bulantısı ve kusma şikayeti olan kişiler bu yağı birkaç damla soluyarak rahatlama yaşayabilir.
KANSER HÜCRELERİNE KARŞI KORUYUCU
Bazı çalışmalar Udi Hindi yağının meme kanseri gibi hastalıkların önlenmesi ve yayılmasının engellenmesinde etkili olabileceğini göstermekte.
ENFEKSİYONLARI YOK EDER
Antiseptik niteliği sayesinde doğal bir antibiyotik görevi görür. Vücutta meydana gelen iltihapları dindirir. Bademcik iltihabını iyileştirirken ağızdaki bakterileri temizleyerek kötü nefesi önler. Sporcuların ve dışarıda uzun süre çalışanların karşılaştığı ayak mantarı gibi mantar kaynaklı enfeksiyonların tedavisini destekler. Genel enfeksiyon tedavisinde de kullanılır.
UYKU SORUNLARINA KARŞI BİREBİR
Udi Hindi yağı rahatlatıcı etkileri ile uykusuzluğu olan kişilere yardımcı olur. Bazı çalışmalara göre bu yağ uyku apnesi gibi sağlık sorunlarından kaynaklanan uyku sorunlarını hafifletme potansiyeline sahiptir.
UDİ HİNDİ YAĞI NASIL KULLANILIR?
İçilerek Tüketilmesi: Udi Hindi yağı ağızdan alınarak tüketildiğinde 1 çay kaşığı kadar içilir. Tek başına tüketilebileceği gibi bal, pekmez, reçel gibi ürünlerle karıştırılabilir. Bir bardak su içerisine birkaç damla udi hindi yağı damlatılarak içilebilir. Ne kadar fazla tüketilirse o kadar etkili olacağı fikrine kapılmadan yeteri kadar tüketmek daha faydalıdır.
Sürülerek Uygulanması: Udi Hindi yağı maske, cilt bakım kremi ve yıkama jelleri içerisine birkaç damla eklenerek cilde uygulanabilir. Problem görülen cilt üzerine sürülebilir. Baş ağrısı, migren ağrısı gibi şikayetlerde de alın ve şakaklara masaj yapılarak uygulanabilir. Ağrıyı hafifletir ve rahatlama sağlar. Ağrı olan bölgelere sürüldüğünde ağrıları hafifletir.
Saç Bakımı Uygulaması: Udi Hindi yağı hindistan cevizi yağı, jojoba, zeytinyağı gibi taşıyıcı yağlar içerisine birkaç damla eklenerek karıştırılır. Duşta saç uçlarına ve saç köklerine masaj yaparak uygulanır, 15-20 dakika bekletilir ve durulanır. Saçların daha parlak ve sağlıklı uzamasını sağlar. Saç diplerindeki kaşıntı ve kızarıklığı giderir. Saç derisini rahatlatır.
İnhalasyon Yoluyla Uygulanması: Udi Hindi yağı difüzör, buhurdanlık veya buhar banyosu üzerine birkaç damla damlatılarak solunduğunda sinüslerin boşaltılmasına yardımcı olur. Nefes alışverişini rahatlatır, tıkalı burnu açmaya yarar. Stresin azaltır, rahatlama sağlar. Uykuya rahat dalmaya yardımcıdır.