Afrika pompanosu genellikle batıkların ve yapay resiflerin etrafındaki derin, açık deniz sularında yakalanan tuzlu su balıklarıdır. Meksika Körfezi, Atlantik Okyanusu ve Pasifik Okyanusu da dahil olmak üzere dünya çapında daha sıcak okyanuslarda bulunurlar.
GÜMÜŞ PARLAK RENKLERİ VAR
Bu balıklar, Mahimahi ve diğer krikolarınkine benzer şekilde düzleştirilmiş gövdelere sahiptir. Gümüşi renktedirler, yanları parıldamakta ve çok soluktan oldukça koyuya kadar değişen şerit desenlerine sahiptirler.
ÇOK FAZLA PULA SAHİPLER
Çok küt, dik eğimli kafaları var. Bu kafa şekli onların sürekli sinirli olduğu gibi bir algı yaratabiliyor. Pulsuz, pürüzsüz bir cilde sahip gibi görünüyorlar, ancak aslında çok sayıda küçük, sıkıca paketlenmiş pulları var.
Afrika pompanoları yaşlandıkça oldukça sert bir şekilde değişiyor. Bu balıklar gençken sırt ve anal yüzgeçlerinden çıkan çok uzun, ince, kıl benzeri filamentlere sahiptir; bu filamentler genellikle balığın kendisinden daha uzundur.
SADECE YETERİNCE BÜYÜYENE KADAR...
Parlatıldığında denizanasına benzer bir görünüm verirler. Balıkçılık biyologları bunun, balık kendi başına hayatta kalabilecek kadar büyük olana kadar yırtıcıları uzaklaştırmak olduğuna inanıyor. Balık yaşlandıkça filamentler tamamen kaybolur.
İlginç bir şekilde bu balıklar olumsuz hava koşullarından büyük ölçüde etkileniyor gibi görünüyor. Bunun bir örneği, 1990'ların ortalarında Kuzey Carolina kıyılarında büyük bir kasırganın inşa edilmesidir.
KASIRGA ÖNCESİ ORTAYA ÇIKIYOR
Fırtınadan önce Afrika pompanosu, Kuzey Carolina kıyılarında nadir görülen bir tür olarak görülüyordu, ancak fırtınadan hemen önce büyük bir tür akını gözlemlendi. Ve o zamandan beri bu balıklar, kasırga öncesine göre çok daha fazla sayıda ortaya çıkmaya devam ediyor.