Güney Afrika'nın merkezinde yer alan Kruger Ulusal Parkı’na kamp yapmaya giden adam safari yaptığı esnada ilginç bir manzarayla karşılaştı. Bufalo sürüsünün kendisine doğru geldiğini görünce hemen sürünün fotoğraflarını çekmeye başladı. Ardından karelerde sürüdeki bir bufalo dikkat çekti.
HEMEN DİKKAT ÇEKTİ
Diğerlerinden daha kalın bacaklı ve şekli bozuk gözüken hayvanın normalde toynakları olması gerekirken ayı pençesi olduğu görüldü. Durum karşısında şoke olan adam o anları hemen sosyal medyadan paylaştı.
UZMANLAR İNCELEMEK İÇİN ADETA SIRAYA GİRDİ
Söz konusu manzaraların paylaşılmasının ardından dünyadaki uzmanlar oraya yoğunlaştı. Bufaloyu görüp incelemek isteyen araştırmacılar adeta sıraya girdi.
"VAHŞİ DOĞADA SAVUNMASIZ KALABİLİR"
Uzaktan türü inceleyen bir uzman "Beni meraklandıran, ender ve merak uyandıran bir manzaraydı. Bufalonun ayı benzeri pençeli buzağılarının nedeni genetik mutasyon veya zayıf beslenme olabilir ve bu da hiperkeratoza yol açar. Bu durum, onları vahşi doğada avcılara karşı savunmasız hale getirerek topallığa neden olabilir. Bufaloların hayatta kalabilmeleri için sürüye ayak uydurabilecekleri sağlıklı ve güçlü toynaklara ihtiyaçları vardır” ifadelerini kullandı.
Manzarayı birebir şahit olan safarici ise gördüğü manzaradan çok etkilendiğini vurgulayarak “Safari müdavimi, "Küçük buzağının tuhaf bir yürüyüşü vardı ama kardeşleri kadar mutlu görünüyordu... sanki hiçbir sorun yokmuş gibi gününe devam ediyordu," dedi.
Bufalo buzağıları büyük sürüler halinde doğar ve tek bir grupta düzinelerce buzağı görmek alışılmadık bir durum değildir. Bu genç hayvanlar, vahşi doğada hayatta kalmaları için gerekli olan doğumdan sonraki bir saat içinde ayağa kalkıp yürüyebilirler. Genç bufalolar, aslanlar ve sırtlanlar gibi yırtıcı hayvanlar genellikle onları hedef aldığından, koruma ve rehberlik için annelerine ve kardeşlerine yakın dururlar.