Bugün hava nasıl olacak? Çok ciddi uyarı geldi, şakası yok! Hava durumuna bakmadan dışarı çıkmayın

Ülke genelinde bugün yazın en sıcak günlerinden biri yaşanacak ve megakent İstanbul'da termometreler 40 derecenin üzerine çıkacak. MGM'den bugün ve önümüzdeki günlerde sıcaklığın artış göstereceği kentlerde vatandaşların planlarını hava durumunu dikkate alarak yapmaları için önemli uyarılar yapıldı.

Bugün hava nasıl olacak? Çok ciddi uyarı geldi, şakası yok! Hava durumuna bakmadan dışarı çıkmayın

Yurt genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürmeye devam ediyor.

İSTANBUL'DA 40 DERECE SICAKLIK HİSSEDİLECEK

Bugün İstanbul'da bağıl nem oranı biraz düşecek olsa da, 36 derece olan sıcaklık 40 derece civarında hissedilecek.

Ankara'da yeni haftanın başında sıcaklık artacak, öğle saatlerinde 37 derece, gece ise 22 derece olacak. İzmir'de gölgede 38 derece ölçülürken, rüzgarların nemli esmesi nedeniyle hava daha da bunaltıcı hale gelecek.

Bursa'da poyraz etkisini kaybederken, sıcaklık 37 dereceye ulaşacak. Antalya'da ise 36 derece olan sıcaklık, nemli hava ile birlikte 41 derece olarak hissedilecek.

Bugün hava nasıl olacak? Çok ciddi uyarı geldi, şakası yok! Hava durumuna bakmadan dışarı çıkmayın - Resim : 1

Çarşamba gününden itibaren kuzey bölgelerde yaz sağanaklarının etkili olması bekleniyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 4-5 derece düşeceği ve bağıl nem oranındaki azalma ile birlikte bir haftadır süren aşırı sıcakların hafifleyeceği öngörülüyor.

Marmara Bölgesi'nde rüzgarlar orta şiddette esecek ve bağıl nem önceki günlere göre daha düşük olacak. Edirne ve Çanakkale'de sıcaklık 40 dereceye çıkacak.

Salı gününden itibaren Marmara'da yaz sağanaklarının etkili olması bekleniyor ve bu sağanaklarla birlikte hissedilen sıcaklıklarda bir düşüş yaşanacak. Balıkesir'de sıcaklık 38, Kocaeli'de ise 36 derece olarak tahmin ediliyor.

VATANDAŞA SICAKLIK UYARISI

İç Anadolu’da önümüzdeki iki gün boyunca sıcaklıklar 34-36 derece arasında seyredecek, bu nedenle özellikle öğle saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarılar yapıldı. Çarşamba günü ise sıcaklıklar bir miktar düşüş gösterecek ve yer yer yağışlar görülebilecek.

Ege Bölgesi’nde ise aşırı sıcaklıklar devam ederken, rüzgarlar artık daha nemli esmeye başladı. Bu durum hissedilen sıcaklıkların termometre değerlerinin çok üzerine çıkmasına neden olacak. Manisa ve Denizli’de gölgede sıcaklık 42, Muğla’da 39, Kütahya’da 36 ve Bodrum’da ise 40 derece olarak ölçülecek.

Akdeniz Bölgesi’nde sıcak çarpması riski en üst seviyeye ulaştı. Isparta’da sıcaklık 39, Kahramanmaraş’ta ise 41 dereceye kadar çıkacak. Mersin ve Hatay boyunca yüzde 70’leri bulan yüksek bağıl nem nedeniyle Adana’da gölgede hissedilen sıcaklık 50 dereceyi bulacak. Mersin’de hissedilen sıcaklık 42, Hatay’da ise 40 derece olacak.

Bugün hava nasıl olacak? Çok ciddi uyarı geldi, şakası yok! Hava durumuna bakmadan dışarı çıkmayın - Resim : 2

KARADENİZ'DE GÜNEŞ AÇTI

Karadeniz Bölgesi’nde yağışlar yerini güneşli havaya bırakmış durumda. Bölge genelinde güneşli bir hava hakim. Bolu’da sıcaklık 33, Kastamonu’da 35, Samsun’da 30 ve Trabzon’da ise 29 derece olarak ölçülecek. Sahil kesimlerinde yüksek bağıl nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 36-37 dereceyi bulacak.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava çoğu şehirde açık ve çok sıcak. Kars civarında kısa süreli ve yerel yağışlar bekleniyor. Erzurum’da sıcaklık 29, Malatya’da ise 37 derece olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise kavurucu sıcaklar bir kademe daha artıyor. Gaziantep’te sıcaklık 40, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da ise 42 derece olarak ölçülecek.