Bülent Kerimoğlu tv100’e konuştu: Taraf olmanın bedelini ödedik!

Bakırköy eski Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programında yaptığı açıklamalarda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun emeklerinin değersizleştirilmesinden rahatsız olduklarını belirtti. Kerimoğlu, Kılıçdaroğlu'nun gelecekteki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de belirleyici olacağını ifade etti. Taraf olmanın bedelini ödediklerini söyleyen Kerimoğlu "İzmir’deki aday olamayan arkadaşımız da Kemal Kılıçdaroğlu’na ağır taraf oldu zaten taraf olmanın ben de bedelini ödedik." dedi.

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş ve Fuat Uğur, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Bakırköy eski Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu.

Bülent Kerimoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

"SAYIN KILIÇDAROĞLU’NUN BU BAŞARIDAKİ EMEĞİNİN DEĞERSİZLEŞTİRİLMESİNDEN RAHATSIZIZ"
- Biz CHP’nin 81 ilde 1000’e yakın seçim çevresindeki adaylarıyla birlikte bir ortak başarısının olduğunu görüyoruz ve bununla ilgili olarak da her türlü hak teslimini yapıyoruz ama genel olarak rahatsızlığımız bir önceki Sayın Genel Başkanımızın verdiği emeğin bu başarıdaki öneminin değersizleştirilmesiyle ilgili olarak rahatsızlığımızı ifade ediyoruz.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU ÖNÜMÜZDEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE DE BELİRLEYİCİ OLCAKTIR"
- Ben bir devrisabık yaratmak, Kemal Beyin emeğini yok saymak, onun devlet adamlığını, uzlaşıcı kimliğini görmezden gelmek. Bu çok açık Sayın Genel Başkan geçen haftalarda katıldığı bir televizyon programında da söyledi, bir açıklama yapıyor hemen akabinde sosyal medyada belirli çevreler Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu adeta linç ediyor oysa Türkiye siyasetinde donanımıyla, dürüstlüğüyle, devlet adamlığıyla, hesap adamlığıyla toplumun farklı kesimlerini bir araya getirme başarısıyla bugün Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir bilendir.

"MANSUR YAVAŞ TOPLUMUN GÜVENİNİ KAZANMIŞ BİR BELEDİYE BAŞKANI"
- Burhan'ın "Kemal Bey, Ekrem Beyden daha çok Mansur Beye mi sıcak bakıyor?" sorusu üzerine Kerimoğlu "Ben Sayın Mansur Yavaş’la hiç karşılaşmadım, kendisini tanımıyorum. Belediye başkanlığı yaptığım dönemde belediye başkanları toplantısında görürdüm ama gördüğümüz bir gerçek var bu yerel seçim sürecinde büyükşehir belediye başkan adayları içinde en yüksek oyu almış, toplum nezdinde güven uyandırmış, muhafazakâr milliyetçisi merkez sağı sol sosyal demokratı ve toplumun önemli bir kesimin güvenini kazanmış belediye başkanı." dedi.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE DE BU SEÇİMLERDE BU OYLAR ALINIRDI"
- Ben bir kez daha ısrarla söylüyorum Sayın bir önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde de bu yerel seçimlere girseydik 3 aşağı 5 yukarı bu sonuçları alırdık.

"TARAF OLMANIN BEDELİNİ ÖDEDİK"
- Aday olmak istedim ama ben neden aday olmadım diye bunu bir kırgınlığa dönüştürmedim. İzmir’deki aday olamayan arkadaşımız da Kemal Kılıçdaroğlu’na ağır taraf oldu zaten taraf olmanın ben de bedelini ödedik.