Arabanızın camındaki buğulanmayı basit bir yöntemle çözebileceğinizi biliyor muydunuz? Önce buğulanmayı iyice temizleyin. Sonra da tıraş köpüğü sıkıp bir bez ile onu iyice yayın. Temiz bir bezle, tıraş köpüğünü silip, güvenli bir şekilde yolculuğunuza devam edebilirsiniz.
Seyahatlerinizde hangi yılanın zehirli olup olmadığını bilmek işinize yarayabilir. Eğer ısırılan yerde iki diş izi varsa bu yılan zehirlidir. Fakat sıralı diş izleri görürseniz bu yılanın zehirsiz olduğu anlamına gelir.
Yanınızdaki bir t-shirt ile kirli suyu 1 saat içinde temizleyebilirsiniz. T-shirt'ün bir ucunu kirli suya, diğer ucunu da temiz su dolu bir pet şişe ya da bardağa daldırın.
Yaklaşık 1 saat içinde, kirli suyun arınıp, T-shirt'ün diğer ucundaki bardağa temiz su olarak aktığını göreceksiniz.
Aracınız suyun içine batmaya başladığında ne yapacağınızı biliyor musunuz? Araçlar suya yavaş yavaş batmaya başlar. Hızlı bir şekilde suya gömülmezler.
Motor kısmı ağır bastığı için önce ön taraf suya girecektir. Bu batma süresi de yaklaşık, 1 ila 1,5 dakika arasındadır.
Aracınız suya battıktan sonra emniyet kemerinizi hemen çözün ve kapı kilitlerinizi açın. Eğer vaktiniz varsa, suyun içinde rahat hareket edebilmek adına, pantolon, ceket ve ayakkabılarınızı çıkarabilirsiniz.
Yan camlarınız basınç yüzünden açılmayacaktır. Bunları sivri bir cisim ile kırmayı deneyin. Ön camlarınızın kırılması daha zor olacaktır, bu sebeple yan camlarınızdan başlayın. Kırdığınız anda da dışarı çıkın.
Eğer kaldığınız yer daha derinse ve hiçbir şey yapamazsanız o zaman iç basınç ile dış basıncın eşitlenmesini bekleyin.
Bunu yapabilmek için nefesinizi iyi tutmanız gerekecek. Basınçlar eşitlendiğinde, kapılar rahatlıkla açılacaktır.
Uçak kazalarının yüzde 80'ni kalkış ve iniş sırasında yaşanıyor. Bu zamanlarda dikkatinizi maksimumda tutmakta fayda var.
Uçakta size verilen can yeleğini aniden şişirme refleksinden kaçının. Suya ani iniş yapacaksanız, can yeleğinizi uçak içinde şişirip giymek, hareket etmenizi büyükölçüde engeller. Çıkış kapısına geldiğinizde, suya en yakın noktada can yeleğinizi şişirebilirsiniz.
Mecbur kalmadığınız sürece asla kar yemeyin. Vücut, karı eritmek için oldukça yüksek enerji harcıyor.
Sıklıkla uçak yolculukları yapanlar, uçak pencerelerindeki bu delikleri ne işe yaradığını merak etmiş olabilirler. Uçak penceresinde bulunan bu küçük delik aslında kabin içindeki basıncın dengelenmesini sağlıyor.