Bursa Şehir Hastanesinde poliklinik önünde ambulans bekleyen yaralı kadın öldü, vatandaş tepki gösterdi

Bursa Şehir Hastanesinde, poliklinik binası önünde yere düşerek başından yaralanan kalp hastası yaşlı kadın, yetkililerin, "112 çağırmamız gerekiyor" demeleri sebebiyle müdahale gecikince kurtarılamadı.

Bursa Şehir Hastanesi'nin bahçesinde bankta oturan 66 yasindaki kalp hastasi Güllü Gülfidan isimli yaşlı kadın, fenalaraşarak yere düşmesi sonucu başından yaralandı.

Kadının yerde başından yaralanandığını gören vatandaslar, hemen hastane personeli ve güvenlik görevlilerine haber verdi. Vatandaşlarin iddiasina göre, yaşlı kadına 112 acil çağrı merkezine ihbarda bulunulmadan müdahale edilemeyecegini söyleyen hastane görevlileri müdahale etmedi. Vatandaşlar bu duruma tepki göstererek hastane güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

 Daha sonra vatandaşlar, yaşlı kadını kurtarmak için 112’ye ihbarda bulundu. Uzun süre bekledikten sonra olay yerine gelen sağlık görevlileri, yaşlı kadına kalp masaji yapmaya başladı.

Durumu ağır olan kadın hastanenin acil servisine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen yaşli kadın hayatını kaybetti. Olay sonrası polis ekipleri inceleme başlatti.