Bursa'da biberden zarar eden çiftçinin yeni umudu kışlık ürünler olacak

Bursa'da tüm dünyada tanınan meşhur Yenişehir biberinden bu yıl beklenen verim alınamayınca çiftçinin yeni umudu kışlık ürünler olacak.

Bursa'da biberden zarar eden çiftçinin yeni umudu kışlık ürünler olacak

Adına festivaller düzenlenen meşhur Yenişehir altın biber üreticileri bu sezon biberden umduğunu bulamayınca umudunu kışlık ürünlere çevirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Yenişehir verimli toprakları ve kaliteli ürünleri ile haklı bir gurura sahip ilçemizdir. Bu sezon özellikle tüm dünya sofralarını süsleyen Yenişehir biberi üreticileri ne yazık ki zarar etti." dedi.

Bursa'da biberden zarar eden çiftçinin yeni umudu kışlık ürünler olacak - Resim : 1

"KIŞLIK ÜRÜNLERE KALDI"

Aktaş, "İlçemizde birçok kaliteli ürün yetişiyor. Biberden umduğunu bulamayan üreticilerimizin umudu kışlık ürünlere kaldı. Yenişehir'de kışlık ürün olarak brokoli, lahana karnabahar pırasa şalgam ekimleri yapıldı. 5 bin dönümden fazla ekim yapıldı. Brokoli ve pırasada hasat yavaş yavaş başladı. Biberde umduğunu bulamayan çiftçimizin inşallah kışlık ürünlerde bir nebze olsun yüzünün gülmesini istiyoruz” diye konuştu.