Bursa'da ilginç dolandırıcılık! Suriyeli Suriyeliyi dolandırdı! Umut ederek sürekli kontrol ediyorlar!

Bursa’da meydana gelen kuyumcu vurgununda Suriyeli kuyumcu, kendisi gibi Suriye vatandaşlarından topladığı milyonlarca liralık altınla sırra kadem bastı. 3 gündür kuyumcunun açmasını bekleyen Suriye vatandaşları bugünde açmayınca polise başvurdu.

Bursa'da ilginç dolandırıcılık! Suriyeli Suriyeliyi dolandırdı! Umut ederek sürekli kontrol ediyorlar!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde Küçük Şam olarak ifade edilen Darmstad Caddesi'nde meydana gelen olayda, her gün sabah saatlerinde düzenli olarak açılan ve sahibi Suriyeli olan kuyumcunun Cumartesi günü sabah saatlerinde kepenkleri açılmadı.

KUYUMCUYA ULAŞAMADILAR 

Çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlar durumundan şüphelenince kuyumcu dükkanının sahibini telefon ile aradı. Altınları bulunan Suriyeli vatandaşlar hiçbir şekilde kuyumcuya ulaşamayınca durumu polise bildirdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, mağdur olduklarını iddia eden Suriye vatandaşlarını Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat için yönlendirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleride konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

ALTIN VE DÖVİZLERİ ÇANTAYA KOYARAK KAÇTIĞI İFADE EDİLDİ

Suriyeli mağdurların zaman zaman kepenkleri kapalı kuyumcu dükkanının önüne giderek bir umutla iş yerini kontrol etmeleri dikat çekti.

Suriyeli mağdurlar kuyumcunun gece gelerek altın ve dövizleri çantaya koyarak Bursa'dan kaçtığını ifade etti.