Çağdaş Atan, Avrupa’da hedefini belirledi

UEFA Konferans Ligi’nde Rapid Wien ile karşılaşacak Başakehir’de teknik direktör Çağdaş Atan açıklamalarda bulundu.

Çağdaş Atan, Avrupa’da hedefini belirledi

UEFA Konferans Ligi ilk maçında sahasında Rapid Wien’i konuk edecek Başakşehir’de teknik direktör Çağdaş Atan karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu.

“HEDEFİMİZ İLK 8”

Konferans Ligi’nde ilk hedeflerinin ilk 8’de yer almak olduğunu söyleyen Çağdaş Atani “Yeni formatın maçlarda eğlence katacağını düşünüyorum. Güçlü bir kura çektik. Güçlü ve zor bir fikstürümüz var. Bir o kadar da gücümüz var. Güçlü bir oyunumuz var. Duarte ve Ömer Ali’nin eksikliğini hissedebiliriz. Bu pozisyonları da doldurup, iyi bir oyun sergilemek istiyoruz. Başakşehir’in hedefi bir üst tura geçmek. Hedeflerimizi hayallerimizi yüksek tutmak istiyoruz. İlk 8’de tamamlayıp ya da play-off oynamak istiyoruz. Hedefimiz bu şekilde.” ifadelerini kullandı.

“BERABER OYNAMA ALIŞKANLIĞIMIZ VAR”

Oynanacak maçta en önemli farkın beraber oynama alışkanlıkları olduğunu söyleyen Çağdaş Atan şu sözlerle devam etti:

“Sanırım Haziran ayın 28’iydi ilk yola çıktığımızda. Bu sene amacımız 58-60 maçı oynamaktı. Bunun içinde eleme turunu geçip, gruplara kalmak. Türkiye Kupası’nda gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek ve ligde 36 tane maçı tamamlayabilmek. Bu da bizim en büyük hedeflerimden bir tanesiydi. İlk günden itibaren buna uygun çalışmalarımıza devam ettik. Gerekli fiziksel yüklemeleri takımımıza uyguladık. En büyük avantajımız beraber oynama alışkanlığı olan bir takımız. Çok fazla transfer yapmadık. 2-3 oyuncu daha kadroya katabilirdik, özellikle içimize sinen portföy olmadığı için bu transferi gerçekleştirmedik. İstediğimiz ama son anda masada bozulan transfer görüşmelerimiz oldu. Bunu gerçekleştirebilseydik gücümüze güç katabilirdik. Birlikte oynamaya alışkın bir takımız. Bu bizim için avantaj diye düşünüyorum. Zaten rotasyon yapmayı seven bir teknik direktörüm. 22 oyuncuyu da oyunun içerisinde dahil etmek istediğimi daha öncede söyledim. Bugün bütün oyuncularım oynamaya hazır. Bunun bizim için çok sevindirici. Yaptığımız rotasyonların ardından oyun seviyemizin geriye düşmesini istemiyoruz. Sezon başında bu konuda zorlandık ama her geçen gün daha çok mesafe kat ediyoruz. İyi çalıştıklarında, oyuna sadakat gösterdiklerinde, taktik disipline bağlı kaldıklarında forma şansı bulacaklarını biliyorlar. Nitekim yarın önemli bir maçımız. Cumartesi günü bir bu kadar önemli bir lig maçımız daha var. 25 oyuncumda bu yükü paylaşacaklarını biliyorlar. Hepsi fiziksel, taktiksel ve mental olarak bu mücadeleye hazırlar.”

“KAZANMAK İSTİYORUZ”

Son olarak Rapid Wien’i mağlup etmek istediklerini söyleyen Çağdaş Atan şu sözlerle cümlelerini noktaladı:

“Topla oynamayı seven bir takıma karşı oynayacağız. Özellikle kendi liginde oynadıkları maçlarda bu özelliği daha çok ortaya çıkan bir ekip. Aut atışlarında farklı, topa sahip olup ikinci bölgeye taşıdıklarında farklı oyun dizilişine sahip olan bir takımda bahsediyoruz. Avrupa’da zorluk seviyesine göre topu rakibe bıraktıkları maçlarda olmuş. Bizimde şuan söylemek istemediğim cebimizde 2,3 tane planımız olacak. Baskı ve topa sahip olma anlamında, oyunu 3 bölgeye ayırdığımız plana sahip şekilde hareket etmek zorundayız. Rakibe baskı yapacağımız, rakibi bekleyeceğimiz ya da 1. blokta rakibi nasıl karşılayacağımızı çok iyi şekilde çalıştık. Özellikle iç saha maçlarında kendi kurallarımızla kazanıp, kendi kurallarımızla kaybetmek istiyoruz. Yarın kendi oyunumuzu oynayıp, kendi kurallarımızla kazanmak istiyoruz. Bu aşamaya gelirken en büyük hayalimiz oyun gücümüzü test edip, oyun gücümüzü Avrupa’da görebilmekti. Buda bizim için fırsat. Fit, zinde bir 11 ile sahada olacağız. Başladığımız değil, bitirdiğimiz 11 bizim için çok önemli. O yüzden yarın kimin başladığının çok büyük bir önemi yok. Maçı kimin bitirdiğinin büyük önemi var. 90 dakika sonunda sahada güçlü kalıp, oyunu kazanmak istiyoruz.”