Çamlıca’dan sonraki en büyük cami Diyarbakır’da: Camiyi inşa ettiren iş insanı İhsan Arslan tv100’e konuştu! “6 yıl boyunca ben burada bir fiil uğraştım”

Çamlıca Camisi'nden sonra Türkiye’nin en büyük camisi “Selahaddin Eyyubi Camii” Diyarbakır’a inşa edildi. Camiyi kente kazandıran Diyarbakırlı iş insanı İhsan Arslan tv100’e konuştu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyüğü ve Türkiye’nin ikinci büyük camisi Selahaddin Eyyubi Cami’si 25 bin kişilik ibadet kapasitesi ile kapılarını açıyor. Yenişehir ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Cami ve külliyesi Diyarbakırlı iş insanı İhsan Arslan tarafından yaptırıldı. Selahaddin Eyyubi cami ve külliyesi ibadethane olmanın dışında birçok merkezi içinde barındırıyor.

"CAMİ SELÇUKLU VE OSMANLI'NIN İZLERİNİ TAŞIYOR"

Özgün mimarisiyle dikkat çeken cami aynı zamanda Selçuklu ve Osmanlı’nın izlerini taşıyor. Öte yandan beş kapılı caminin ana kapısında Hz. Muhammed'in ismi yer alıyor. Diğer dört kapısında ise Hz. Âdem, Hz. İbrahim, Hz. Musa ve Hz. İsa’nın isimleri yazıyor.

"6 YIL BOYUNCA BEN BURADA BİR FİİL UĞRAŞTIM"

tv100’e konuşan Diyarbakırlı iş insanı İhsan Arslan, şu açıklamaları yaptı: “Bu eser 6 yıl önce cumhurbaşkanımızın cami için 28 bin metrekare arsa tahsis etmesiyle başladı. Tahsis olayından sonra yapım sorumluğunu bana tevdi etti. 6 yıl boyunca ben burada bir fiil uğraştım ve eser bu hale geldi.

"5 KAPIMIZA AYRI İSİMLER UYGUN BULDUM"

Bir amfi konferans salonumuz var, sergi ve fuaye salonumuz var, kuran kursu kadınların eğitim dayanışması için kullanılacak olan mekânımız var. Gençlerimiz için kafe kitap ve gelişim merkezimiz var. Ben böyle hatırlatma olsun insanımıza diye 5 kapımıza ayrı isimler uygun buldum. Onları da yalın bir şekilde kullanmadım. Muhammed kapısı, İsa kapısı değil her birinin peygamberliğe ilaveten vasıflarıyla ifade ettik.”