Çanakkale Bozcaada’da yangın paniği: Tüm hava araçları bölgeye yönlendirildi

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde ziraat arazisinde yangın çıktı. Alevlere 1 ilk müdahale aracı, 6 arazöz, 5 helikopter, 5 uçak ve toplam 92 personelle müdahale edildi. Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle saat 16.45 itibarıyla kontrol altına alındı.

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesinde ziraat alanında başladı. İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Bozcaada Belediyesi itfaiye ekiplerince yangına müdahale edilirken, vatandaşlar da su tankerleriyle çalışmalara destek verdi.

Çanakkale Bozcaada’da yangın paniği: Tüm hava araçları bölgeye yönlendirildi - Resim : 1

TÜM HAVA ARAÇLARINDAN MÜDAHALE

Çanakkale, Balıkesir ve Edremit'ten havalanan tüm hava araçları yangına havadan müdahaleye başladı. Karadan ise arazözler, ilk müdahale araçları, su ikmal araçları, itfaiye ve orman personelleriyle yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

KONTROL ALTINDA

Alevlere 1 ilk müdahale aracı, 6 arazöz, 5 helikopter, 5 uçak ve toplam 92 personelle müdahale edildi. Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle saat 16.45 itibarıyla kontrol altına alındı. Yangında, 12 hektarlık orman alanı, 18 hektarlık tarım arazisi zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Çanakkale Bozcaada’da yangın paniği: Tüm hava araçları bölgeye yönlendirildi - Resim : 2