Çanakkale'de 7 metre derinliğindeki su kuyusuna düşen porsuk, Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan yoğun çalışma sonunda kurtarıldı.
KUYUDAN SES GELDİĞİNİ DUYDULAR
Ezine ilçesi Derbentbaşı köyü yakınlarında sabah saatlerinde mantar toplamaya çıkanlar, çevredeki kuyudan bir ses geldiğini fark etti ve hemen kuyunun başına toplandı.
7 METRE DERİNLİKTEKİ KUYUYA DÜŞTÜ
Kuyuya yaklaşan vatandaşlar, içeride bir porsuğun olduğunu fark etti. İhbar üzerine bölgeye gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 metre derinliğindeki su kuyusuna düşen porsuğu kurtardı.
GÜÇLÜ SAVUNMA TEKNİKLERİ VAR
İsmine rağmen, bal porsuğu diğer porsuk türlerin benzemez; porsukların aksine, gelinciklerle daha çok ortak özelliğe sahiptir. Bal porsuğu etçil bir türdür. Kalın derisi, gücü ve savunma yetenekleri sayesinde çok az doğal düşmanı vardır.
DOĞADA HERKESE KAFA TUTUYOR
Bal porsuklarının bu fiziksel avantajları onları vahşi doğada çok korkusuz bir canlıya dönüştürmüş durumda. Kendisini tüketecek hayvan sayısı çok az alduğu için çalıların ve ormanların içinde rahatça dolaşabilir.
KIRMIZI LİSTEDE DEĞİL
Bal porsukları dünyanın hemen hemen her yerinde hayatta kalabilirler. Özel bir iklim ya da yiyeceğe ihtiyaç duymayan bu canlılar nesli tükenmek üzere olan canlıların listesinde yer almazlar.