Candan kardeşlerin yargılanmasına devam ediliyor! Bahar Candan sorusuna Nihal Candan'dan cevap!

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Alisya Bahar Candan’ın 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 24 yıla kadar hapsi istenen 21 sanıklı davanın 4.duruşması devam ediyor.

Candan kardeşlerin yargılanmasına devam ediliyor! Bahar Candan sorusuna Nihal Candan'dan cevap!

Bir moda programında tanınıp kamuoyunda ‘Candan kardeşler’ olarak bilinen sosyal medya fenomeni Bahar ve Nihal Candan ‘kara para aklama’ ve ‘Suç örgütüne üye olma’ suçlamasıyla haklarında yürütülen davaya devam ediliyor.

Candan kardeşlerin yargılanmasına devam ediliyor! Bahar Candan sorusuna Nihal Candan'dan cevap! - Resim : 1

Küçükçekmece Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu bulunan Bahar Candan ile sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen ablası Nihal Candan hazır bulundu. Müşteki ifadelerinin dinlenmesinin ardından duruşmaya ara verildi.

'KENDİSİNİ DOLANDIRDIM MI?'

5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya verilen öğle arasının ardından devam edildi. Bahar Candan duruşmada tanık olarak dinlenen Sinan Damgacı’ya soru sordu.

Candan 'Sinan Bey konuşmasında Bahar Candan ve Nihal Candan’ın hiçbirşeyini görmedim dedi. Sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Ben 1 yıldır cezaevindeyim. Kendisini dolandırdım mı? Bizden şikayetçi mi' diye sordu.

Tanığın 'Eğer bu dolandırıcılık sisteminin içindeyse şikayetçiyim' demesi üzerine Candan, 'Böyle saçma şey mi olur?' cümleleriyle duruma tepki gösterdi.

AĞLAYARAK DURUŞMA SALONUNDAN ÇIKTI

Duruşma sırasında Bahar Candan soru sorduğu sırada ablası Nihal Candan da konuşmaya dahil oldu.

Candan, 'Biz mış-muş’larla çok uzun süre ceza yattık' diye konuştu. Mahkeme başkanı ise, sanıklara 'Şimdi sırası değil daha sonra size de söz hakkı vereceğim' dedi. Nihal Candan ise, mahkeme başkanından özür dileyip ağlayarak duruşma salonundan çıktı.

Candan kardeşlerin yargılanmasına devam ediliyor! Bahar Candan sorusuna Nihal Candan'dan cevap! - Resim : 2

Verilen arada adliyeden çıkan Nihal Candan 'Kardeşinizin tahliye olacağını düşünüyor musunuz?' sorularına tek eliyle kalp işareti yaparak cevap verdi. Candan gazetecilerin diğer sorularını ise yanıtsız bıraktı.