Kerem Aktürkoğlu şov yaptı, A Milli Takım İzlanda’yı devirdi!

UEFA Uluslar Ligi’nde A Milli Takım konuk ettiği İzlanda’yı 3-1 yendi. Türkiye tam 9 yıl sonra İzlanda’yı mağlup etti. Karşılaşmada 3 golümüzü de Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

Kerem Aktürkoğlu şov yaptı, A Milli Takım İzlanda’yı devirdi!

UEFA Uluslar Ligi B Grubu ikinci maçında A Milli Takım, İzlanda’yı konuk etti.

İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Arnavut hakem Enea Jorgji yönetti. Karşılaşmanın VAR koltuğunda ise İtalyan Luca Pairetto yönetti.

A MİLLİ TAKIM, İZLANDA’YI DEVİRDİ

Karşılaşmaya hızlı başlayan A Milli Takım 2. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra baskıyı arttıran Bizim Çocuklar etkili gelse de pozisyonlar golle sonuçlanmadı. İzlanda 37. dakikada bulduğu golle durumu 1-1’e getirdi. İkinci yarıya etkili başlayan A Milli Takım 52. dakikada tekrardan öne geçti. Bu dakikadan itibaren oyunun baskısını ele alan A Milli Takım 88. Dakikada bulduğu golle farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve Bizim Çocuklar maçı 3-1 mağlup etti.

A Milli Takım’a galibiyeti getiren golleri 2., 52. ve 88. dakikalarda Kerem Aktürkoğlu kaydetti. İzlanda’nın tek golü ise 37. dakikada Palsson’dan geldi.

A Milli Takım bu galibiyetle tam 9 yıl sonra İzlanda’yı mağlup etmeyi başardı.

Türkiye bu galibiyetle puanını 4’e yükseltirken, İzlanda ise 3 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

88. dakikada Arda'nın ara pasında savunma arkasına sarkan Kerem hata yapmadı ve topu ağlara gönderdi. 3-1

83. dakikada sağ kanattan topla ceza sahasına giren Orkun önünü boşaltıp şutunu çekti ancak Valdimarsson topu kontrol etti.

68. dakikada Orkun'un pasında sol kanatta topla buluşan Kerem ceza sahası dışından şutunu çekti ancak Valdimarsson topu direğin dibinden kurtardı.

58. dakikada Arda'nın ara pasında İrfan savunma arkasına sarktı ve pasını Kerem'e verdi. Kerem karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

52. dakikada sol kanatta topla buluşan Eren pasını Kerem'e verdi. Attığı çalım sonrası önünü boşaltan Kerem uzak köşeye muhteşem bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. 2-1

49. dakikada sağ kanattan gelen İrfan savunmadan gelen topa gelişine çok sert vurdu ancak top yine Valdimarsson'da kaldı.

48. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Kerem son çizgiye inip ortasını açtı ancak Valdimarsson çıktı ve topu kontrol etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

43. dakikada sol kanattan topla birlikte ceza sahasına hareketlenen Kerem şutunu çekti ancak savunmaya çarpan top kornere çıktı.

37. dakikada Sigurdsson'un kullandığı köşe vuruşunda Palsson düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 1-1

18. dakikada Mert Müldür sağ kanattan topla geldi ve ortasını açtı fakat Umut'un kafa vuruşu yandan auta çıktı.

10. dakikada Arda'nın kullandığı köşe vuruşunda İrfan'ın kafa vuruşunu Valdimarsson son anda kontrol etti.

9. dakikada İrfan Kahveci'nin ortasında Kerem topu Umut'a indirmek istedi ancak savunma son anda araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

2. Dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Umut Nayir pasını boş durumdaki Kerem Aktürkoğlu'na verdi. Penaltı noktasında boş kalan Kerem düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0