Casus denilen balinanın cesedi körfezde bulundu: 'Bir yaralanma yok'

Rusya ordusu tarafından eğitildiği iddia edilen ve 'Hvaldimir' ismiyle anılan balinanın cansız bedeni Risavika Körfezi'nde bulundu. Balinanın ölüm sebebi ise henüz belli değil.

Casus denilen balinanın cesedi körfezde bulundu: 'Bir yaralanma yok'

Norveç’in Risavika Körfezi'nde 8 Eylül Cumartesi günü balık tutan bir baba ve oğul tarafından cesedi bulunan Hvaldimir isimli beluga balinasının ölümü yetkililer tarafından doğrulandı.

Hvaldimir, Rusya tarafından casus olarak eğitildiği düşünüldüğü için "casus balina" olarak tanınan bir balinaydı.

Casus denilen balinanın cesedi körfezde bulundu: 'Bir yaralanma yok' - Resim : 1

VİNÇ YARDIMIYLA ÇIKARILDI

Hvaldimir, Norveç merkezli Norsk Rikskringkasting (NRK) tarafından yapılan habere göre, balina vinç yardımıyla sudan çıkarılarak yakındaki bir limana götürüldü.

Deniz biyoloğu Sebastian Strand, balinanın cesedinin incelendiğini ve Hvaldimir’in ölüm nedeninin henüz bilinmediğini belirtti. Strand, balinanın üzerinde gözle görülür bir yaralanma olmadığını belirterek, “Cuma günü Hvaldimir oldukça iyi durumdaydı, bu yüzden ölüm nedenini belirlemek için daha fazla araştırma yapmamız gerekiyor” dedi.

ADI NEREDEN GELİYOR?

Norveççe balina “hval” demek. Rusya Devlet Başkanı’nın adı ise Vladimir Putin. Rusya için eğitildiği düşünülen bir balina olduğu için Norveç’te bu balinaya Hvaldimir adı verilmişti.