Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Ağustos'ta yıllık enflasyon daha hızlı gerileyecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İş Dünyası Buluşması'na katıldı. Enflasyonla mücadelede üç aşamalı bir plan izlediklerini belirtti. Yılmaz, enflasyonun beklenenden çok daha hızlı gerileyeceğini açıkladı.

Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Ağustos'ta yıllık enflasyon daha hızlı gerileyecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen İş Dünyası Buluşması'na katıldı ve ekonomiye dair açıklamalarda bulundu.

Enflasyonu üç döneme ayırdık” dedi. “Enflasyonu temel öncelik olarak önümüze koyduk ve enflasyonu 3 döneme ayırdık. Birinci yıl geçiş süreci olacak dedik. 2'nci yıl dezenflasyon süreci, 3'üncü yıl ise kalıcı fiyat istikrarı dönemi. Geçiş sürecini geçtiğimiz Mayıs ayında tamamlamış olduk ve dezenflasyon sürecine geçmiş olduk. Temmuz ve Ağustos ayları geldiğinde göreceksiniz çok daha hızlı yıllık enflasyon gerileyecek.” ifadelerini kullandı.

Enflasyonla mücadele mesajı verdi. Tek haneli seviyeler için 2026 yılını işaret etti. “Temmuzda 60'lar civarına, Ağustos'ta ise 50'ler civarına gerileyen bir enflasyon göreceksiniz. Tek haneli rakamlara ulaşıncaya kadar bu mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Gelecek sene yüzde 20'li rakamlar, 2026'da ise tek haneli rakamlara indirmek için gayret edeceğiz.” dedi.

Yılmaz, Merkez Bankası rezervlerine dikkat çekti. Olumlu yönde gidişat olduğunu vurguladı. “Geçen yıl Mayıs'ta 98,5 milyar dolara kadar düşmüştü rezervlerimiz. 28 Haziran itibarıyla yaklaşık 143 milyar dolar seviyesine yükselmiş durumda. Swap hariç net rezerv dediğimiz rakam da yine oldukça iyi bir yere gelmiş durumda. Geçtiğimiz yıl afet yaşadık. Burada 104 milyar dolar gibi toplam bir maliyetle karşı karşıyayız. Sadece bu sene merkezi yönetim bütçemizde deprem bölge çalışmaları için ayırdığımız kaynak 1 trilyon 30 milyar civarında bir kaynak ayırıyoruz.” şeklinde konuştu.