Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Hatay'da tv100'e özel açıklamalarda bulundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tv100'e açıklamalarda bulundu. Murat Kurum deprem bölgesindeki çalışmalardan bahsederek "Önceliğimiz başladığımız konutları bitirmek.Bir ayağımız deprem bölgesinde olacak" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki çalışmalardan bahsederek "Önceliğimiz başladığımız konutları bitirmek" dedi.

 Murat Kurum'un açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde: 

"Hatay merkezde, Antakya’da , Defne'de  konutlarımızı bitirelim istiyoruz. Depremzede kardeşlerimizi evlerine yerleştirelim istiyoruz.

Samandağ büyük hasar alan  ilçelerimizden bir tanesi. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, hep birlikte Türkiye'ye örnek olacak şekilde istişare yaptık. Deprem bölgemizin ihtiyaç duyduğu bir istişareydi. Hep birlikte şehrimiz için olması gerekenleri planlayıp, harekete geçiyoruz. Şehrin içindeki demografik yapının bozulmaması için vatandaşımızın bizden talebi neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Hepsi ile de anlaştık. Konutlarımızı şehrin yamaç tarafında sağlam zeminde yapacağız. Yine vatandaşımızın rıza gösterdiği yerlerde konutlarımızı yapacağız. Samandağ, Samandağlıların olacak. Güzel ilişkilerin, kardeşlik hukukun devam etmesini sağlayacağız. "

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum demografik yapının korunarak, konut yapımının ve yerleşimin devam edeceğini ifade etti.