CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel tv100'e konuştu: CHP birkaç yıldır kötü yönetiliyor! En çok üzüldüğü konuyu açıkladı

CHP Grup Başkanı ve CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Ece Üner ile Ana Haber'de yaptığı açıklamada "Yarınlara kavga, kırgınlık, küskünlük taşımam. Partililik başka bir şey, partinin başarısı için koşturacağım. Benim iddiam parti özellik birkaç yıldır kötü yönetiliyor. " dedi. Özel "En çok üzüldüğüm konu asker delege kelimesi. Kemal Bey'in şu kadar asker delegesi var diyorlar. CHP'de hepimiz askeriz, Mustafa Kemal'in askeriyiz. Başka kimsenin asker değiliz." diye konuştu.

İstanbul’da 185 kurultay delegesinin desteğini alan CHP Grup Başkanı ve CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, Ece Üner ile Ana Haber'de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları:


"CHP'NİN İKTİDAR MARATONUNA 3 GÜN VAR"
(Nasıl görüyorsunuz, hafta sonu seçiliyor musunuz?) Öyle ümit ediyoruz uzun bir yürüyüşün son günlerindeyiz. Ama büyük bir maraton da başlamak üzere.Adaylık yolculuğunun son 3 günündeyiz ama CHP'nin iktidar maratonuna 3 gün var. Her bir delegenin bir oyu var. Partiyi ve ülkeyi düşünerek oy kullanacaklar. O iradeye saygılı olacağız. 

"CHP GRUBUNDA YÜZDE 55-45'LİK BİR DURUM VAR"
(95 vekilin Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi) 1200 seçilmiş delegemiz var, 176 doğal delegemiz var. Arkadaşlarımız bir açıklama okudular. Ben gruptaki durumun yüzde 55-45'lik bir durumda olduğunu biliyorum. 4 Kasım'da seçilirsem milletvekili olduğun için grup başkanı ve genel başkan olarak devam edeceğim. Kılıçdaroğlu seçilirse yeni grup başkanı seçsin diye görevi bırakacağım. 

"CHP BİRKAÇ YILDIR KÖTÜ YÖNETİLİYOR"
Yarınlara kavga, kırgınlık, küskünlük taşımam. Partililik başka bir şey, partinin başarısı için koşturacağım. Benim iddiam parti özellik birkaç yıldır kötü yönetliyor. Ben yönettiğim kurumlarda daha önce o kurumu hep alanının en iyi, en şeffaf, en hesap verebilir, en ölçme değerlendirmeye dayalı kurum haline getirdim. Göreceksiniz CHP’yi de Türkiye’nin en iyi yönetilen kurumu haline getirip Türkiye Cumhuriyeti'ni bu arkadaşlar yönetebilir dedirteceğim.

"BÜYÜKŞEHİRLERİ KAYBETME ENDİŞESİ SEÇMENDE VAR"
(Kılıçdaroğlu kazanırsa ve yerel seçimlere onun genel başkanlığında gidilirse CHP’nin elinde olan büyükşehirler kaybedilir mi?) Böyle endişeler var. Ben bütün büyükşehirler kaybedilir demem kaybedilmesin diye elimden geleni yaparım. Ben 249 aday tanıtmış biri olarak bu seçilerde de çağırıldığım her yere gider, koşarım ve partim için çalışırım.

"SEÇMEN CHP'YE KÜSTÜ"
Seçimi kazanırsam bir umut dalgasının üzerine partiyi bindirip çok büyük başarı elde edeceğimi düşünüyorum. Ben seçimi kaybedersem partim benden hangi alanda yararlanmak isterse bir nefer olarak çalışırım. Ben bizim seçmenin bize küstüğünü gördüm. 

"EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM KONU ASKER DELEGE KELİMESİ"
En çok üzüldüğüm konu asker delege kelimesi. Kemal Bey'in şu kadar asker delegesi var diyorlar. CHP'de hepimiz askeriz, Mustafa Kemal'in askeriyiz. Başka kimsenin asker değiliz. Delegenin şahdamarında ülke ve Atatürk sevdası atar. 

"GİZLİ PROTOKOLE BÜYÜK TEPKİ VAR"
Ben Diyarbakır'a gittiğimde ve Kürt seçmenlerle görüştüğümde gizli protokole büyük tepki var. Açık protokole de kızıyorlar. CHP kayyuma karşıyım diyor ama protokolde yer alıyor. Seçmen buna da kırıldı. Böyle bir gerçeklik varken niye konuşmayalım?