CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'tan tv100'de Kübra Par ile Ana Haber'de 'normalleşme' tartışmalarına rakamlarla yanıt: "Kamuoyu olumlu bakıyor"

tv100'de Kübra Par ile Ana Haber'e konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut gündemdeki normalleşme tartışmalarına ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı. Bulut parti içerisinde bir karışıklık olmadığını ifade ederek izlenen bu yeni siyasetin halktan da karşılık bulduğunu ve bunun yapılan kamuoyu yoklamalarına yansıdığını kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut tv100'de Kübra Par ile Ana Haber'e konuk olarak gündemdeki konulara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bulut,  son günlerdeki normalleşme ve CHP'nin Erdoğan'ı Meclis'te ayakta karşılaması tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Burhanettin Bulut, "Yaptığımız işin doğru olup olmadığını anketlerden kamuoyu yoklamalarından alıyoruz. Toplumun yüzde 90'ına yakını normalleşmeye olumlu bakıyor." dedi.

"CHP'DE YAŞANAN OLAYLAR İFADE EDİLDİĞİ GİBİ KARIŞIKLIK DEĞİL!"

Burhanettin Bulut'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Normalleşme tartışmaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'e girince grubumuzun ayağa kalkması... CHP'de bazen bu olaylar içeride karışıklık diye ifade edilir ama bu bizim yapımız. Demokrasi dediğimiz böyle bir şey, çok seslilik.  Diğer partilerde böyle bir durum yok. Bu iç dinamizm bizi ayakta tutuyor. Buradaki tartışmalar da yeni. Genel Başkanımız bunu hep söylüyor. 31 Mart seçimlerinde şu ifadeyi kullandı: 'Bu bir zafer değil, yeni bir sorumluluk.' Biz bu sorumlulukla davranacağız."

CHP YENİ SİYASET ÇİZGİSİNİ TABANA ANLATABİLİYOR MU?

"Bu konuya ilişkin elbette itirazlar var ama yaptığımız işin doğru olup olmadığını anketlerden, kamuoyu yoklamalarından alıyoruz. Kamuoyu yoklamalarına bakınca toplumun yüzde 90'ına yakını normalleşme sürecini olumlu buluyor. Yüzde 92'lerde de 'ayağa kalkmayı' doğru buluyor. CHP'de ise bu oran hemen olayın akabinde yapılan kamuoyu yoklamasında yüzde 70'e 30 olarak ölçüldü."