CHP Genel Başkanı Özgür Özel erken seçim çağrısını yineledi: 'Buraya gelemiyorsanız sandığa gidin'

2 gün boyunca Balıkesir’de ilçe örgütlerini ve belediyeleri ziyaret edecek olan Özgür Özel, açıklamalarda bulundu. Konuşmasında erken seçim vurgusu yapan CHP Lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, ''Fiyatları indiremeyenin gideceği yer seçim sandığıdır'' dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel erken seçim çağrısını yineledi: 'Buraya gelemiyorsanız sandığa gidin'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün ve yarın Balıkesir’de ilçe örgütlerini ve belediyeleri ziyaret edecek.

Bu kapsamda Susurluk, Manyas, Gönen, Marmara Adaları, Avşa, Erdek ve Bandırma’daki parti teşkilatlarıyla bir araya gelecek olan Özel, ziyaretin ilk durağı Susurluk'ta açıklamalarda bulundu.

'SANDIĞA GİDİN'

Geçen günlerde yaptığı erken seçim çağrısını bir kez daha yineleyen Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, ''Tayyip bey, AK Parti ortada yok. Karşınıza çıkamıyorlar. buraya gelemiyorsan sandığa gideceksin Tayyip Bey. Fiyatları indiremiyorsanız, enflasyonu durduramıyorsanız seçime gideceksiniz. İşsizliği engelleyemeyenin, yoksulluğu bitiremeyenin, fiyatları indiremeyenin gideceği yer seçim sandığıdır. Kaçamazsınız; geçim yoksa seçim var' dedi.

'CHP'NİN EN BÜYÜK BAŞARISI'

Susurluk Belediyesin CHP'ye geçmesine değinen Özel, ''Belediyeyi kaç dönem kazanamıyorduk. Örgüt 'alacağız' diye ant içti. Susurluk'taki bu inanca uzun süredir gönül vermiştim. 'Çözelim' dedik dinlemediler. Susurluk'u istediler. "Susurluk her türlü pazarlığın dışındadır" dedik. İyi ki de öyle demişiz. Şüphe yok, CHP'nin en büyük başarısı Ege'deki 9'da 9 bölgeyi almak oldu.'' ifadelerini kullandı.

HÜDA-PAR hakkında açıklamalarda bulunan Özel, şu ifadeleri kaydetti:

''Kadının seçme seçilme hakkına karşı çıkan Hüda Par çıkmış, Anayasanın ilk 4 maddesine karşıyız diyor. Seçim zamanı susturdular. Şimdi Anayasanın 4. maddesine karşıyız diyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti başkenti Ankara'ya karşılar. Bayrağa karşılar, İstiklal Marşı'na karşılar, Cumhuriyet'e karşılar. Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsın. Mikrop mikroptur. Ama milliyetçi müfafazakarım diyenler... Bahçeli'ye soruyorum. Sen bu HÜDA-PAR'a ne diyorsun. Kimler kimlerle beraber.''

'HERKES AYIPLIYOR'

İsrail tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için de konuşan CHP lideri şöyle konuştu:

''Geçtiğimiz günlerde katiller, Filistin'e destek veren Ayşenur'u ensesinden vurdu. Konuşma yapmak istediler. Bu beraberliği biz önemserken orada çıkıp siyaset yapmaya kalktılar. O siyasete izin vermediler, kürsüyü kurdurtmadılar. Oyun biter mi onlarda. Dedim cenazede siyaset yapmayın. Çıktı konuştu. Meclis Başkanı tarafsız olsa Meclis'te tarafsız olur. Sonra çıktım ayıp ettiniz dedim. Omzumuzu sevdiler, Gittiler. Herkes yapılan işi ayıplıyor.''