CHP ile HÜDA PAR arasında anayasa tartışması: 72 saat süre verip Özgür Özel'e sordu

Siyaset gündeminde AK Parti'nin başlattığı yeni anayasa gündeminde CHP ile HÜDA PAR bir kez daha karşı karşıya geldi. Özgür Özel, sosyal medyadan iktidarı ve HÜDA PAR'ı yeni anayasa üzerinden eleştirirken Zekeriya Yapıcıoğlu ise Özel'e 72 saat süre vererek konuyla ilgili bir soru sordu.

CHP ile HÜDA PAR arasında anayasa tartışması: 72 saat süre verip Özgür Özel'e sordu

Yeni anayasa gündemi siyasette gündemin baş sıralarına çıkarken CHP ile HÜDA PAR arasında bir gerilim daha ortaya çıktı.

Sosyal medyada CHP lideri Özgür Özel'in paylaşımıyla başlayan tartışma, HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun yanıtıyla devam etti.

"HÜDAPAR'IN SIRTINI SIVAZLIYOR"

Özel, paylaşımında "Oy toplarken, vatan, millet, ezan deyip milli ve dini duyguları sömürenler şimdi bayrağımıza, İstiklal Marşımıza, Ankara’nın başkent olmasına karşı olan Hüdapar'ın sırtını sıvazlıyor. Halep oradaysa, arşın buradadır! Bu milletin birliğinin, beraberliğinin garantisi CHP'dir!" ifadelerini kullandı.

YAPICIOĞLU'NDAN 72 SAAT SÜRELİK BİR SORU

Özel'in tweetini alıntılayan HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ise Özel'e 72 saat vererek anayasayla ilgili bir soru sordu.

Yapıcıoğlu, "Özgür Efendi! Sana bir soru soracağım." diyerek şu ifadelerin yer aldığı bir paylaşım yaptı:

"Zorlanırsan kopya çekmek serbest. Ama çevrendeki beceriksizlere sorarsan sana yanlış yaptırabilirler. Soru şu: "Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, Devrimcilik umdeleri CHP’nin ana prensipleridir... Tek parti döneminin icabı sayılarak Anayasaya sokulmuş olan bu 6 umdeyi Anayasadan çıkaracağız." cümleleri hangi partinin seçim beyannamesinde yer almıştır. Sınav süresi, sorunun zorluğu ile mütenasip olarak 72 saattir."

CHP ile HÜDA PAR arasında anayasa tartışması: 72 saat süre verip Özgür Özel'e sordu - Resim : 1