CHP köpeklerin parçaladığı çocukların kanıyla ellerini yıkayamaz

MASAK’ın tüm bakanlıklara gönderdiği raporun detayları dün yansıdı medyaya. Yeni Şafak gazetesinden Aybike Eroğlu’nun haberinden öğrendiğimize göre, mama sektöründeki finansal hacim 460 milyar lirayı buluyor. Sektörde 7 binden fazla kişi ve 1500’den fazla firma var. Hayvanseverlik adı altında kurulan STK’lar, mama üreten bazı firmalar, mama ve hayvan satan petshoplar ile bazı veterinerlik ofisleri. Bunların arasında ünlü simalar ve eşleri de yer alıyor.

Bunu yazmıştım, MASAK raporu da beni doğruluyor. Rapora göre veterinerlik şirketlerinin çalışanları üzerinden kurulan “hayvansever dernek” ve “mama kumbaraları” na gelen bağışlar, sokak hayvanlarına değil yine bu şirketlere akıyor.

You Tube yayınlarında, sosyal medyada, X’te, Instagram’da gördüğünüz birbirinden ucube tipler hayvanseverlik adı altında para topluyor ve derneklerine bağış yapılmasını istiyor ya, işin gerçeği raporda aynen şöyle belirtiliyor:

CHP’DEKİ HÖRGÜÇLÜ AYMAZLIK VE ÖZGÜR ÖZEL’İN GÖREMEDİĞİ

“Vatandaşların duyguları istismar edilerek 21 derneğin kasasına 2021-2024 yılları arasında tam 205 milyon lira para girdi. Bu para da yöneticilerinin şahsi hesaplarına gitti.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu yasaya karşı olduklarını açıkladı.

Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ali Başarır da “Direnerek yasayı geri çektireceğiz” demiş.

Hakikaten CHP’deki hörgüçlü aymazlık bitmek bilmiyor.

Anlamıyorlar ve kafaları basmıyor diyemeyeceğim bu saatten sonra çünkü bir anket yaptırsalar, CHP tabanının yüzde 80’inin sokaklarda başıboş sokak köpeği görmek istemediğini idrak edeceklerdir.

Akıllarınca muhalefet yapıyorlar. Özgür Özel genel başkan olduğundan beri pek çok açıklamasını takdir ettiğim bir profil çizdi ama bu “git-gel” leri çok sık tekrarlanıyor. Ama bu konuda tabanının sesini dinlemeli.

Çok küçük, şirret bir azınlığın çoğunluk olduğunu sanıp, onların “vicdan-merhamet” çığırışlarını dikkate alarak ellerinizi sokak köpekleri tarafından parçalanarak öldürülen çocukların, insanların kanlarıyla yıkayıp kendinizi temize çekemezsiniz.

Vicdan ve merhameti şimdiye kadar çocuklara göstermeyenlerin bu şedit hallerine teslim olunmamalı.

FETÖ, ZP VE MAMA LOBİSİ “KÖPEK GEZİSİ” PEŞİNDE Mİ?

Bu arada başka gelişmeler de var.

Aralarında PEDOFİLİ SUÇLUSU başkanları bulunan sözde “Hayvansever” derneklerinin tehlikeli kışkırtmalarına “BURADA MAMA VAR GALİBA” diyen Zafer Partililer ile FETÖ balıklama atladı. FETÖ’deki itliği anlıyoruz, malum. Onlar ülkeyi karıştıracak bir KÖPEK GEZİSİ olsun peşinde.

Peki CHP’ye ne oluyor?

Şu bir gerçek HALK bu yeni çıkarılacak YASAYI DESTEKLİYOR ve bir an önce çıkmasını istiyor.

Şimdiye kadar barınakları kurmaları gereken belediyeler çalışmadı. Bu yasayla artık zorunlu hale getirildi. Bütçesinden ayırdığı parayla barınak yapmayana da 2 yıl hapis cezası öngörülüyor.

Misal EKREM İMAMOĞLU 372 KÖPEKLİK BİR TANE BARINAK kurdu şimdiye kadar. Bütçesinin mevcut yasadaki oranı kadar harcasaydı İstanbul sokaklarında köpek kalmazdı.

Tutmuş yasa gündemde diye bu konuda çok çalıştıkları yalanını söylüyor. Yardımcısı Murat Ongun ise İstanbul’da 15 bin köpek olduğu palavrasını atıyor.  Oysa İBB Veterinerlik Müdürlüğü bile köpek sayısının 128 bin olduğunu belirtmekte. Biz ise gerçeğin çok daha farklı olduğunu, yaşayarak gözlemliyoruz; İstanbul’da köpek sayısı en az 300 bin.

Neyse…

İnşallah bu yasa olduğu gibi geçer.

Bana kalırsa BİR AY SAHİPLENİLMEYEN KÖPEK UYUTULMALI maddesi olmalıydı ama yasaya bunu koymadılar. Ama hiç yoktan iyidir, en azından sokaklardan köpeklerin toplatılması, büyük maliyet getirse bile olumlu bir adım. Hiç olmazsa bu maliyeti sokaklarda köpek olmadığı için, insanlar köpekler tarafından ısırılmayacağından kuduz aşısı ithalatından kurtularak dengeleyebileceğiz bir parça da olsa. Üstelik ülkemiz bu vesileyle KUDUZ RİSKLİ ÜLKELER sıralamasından çıkmış olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MASAYA YUMRUĞUNU TEKRAR VURMALI ÇÜNKÜ…

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu yasanın Meclis tatile girmeden evvel çıkması için Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Güler’e talimat verdi. Ama Erdoğan, yasa görüşülmeden önce masaya tekrar yumruğunu vurmalı bu konuda. Çünkü sırf bu başıboş sokak köpekleri sorunu yüzünden HALK AK PARTİ’DEN ELİNİ ETEĞİNİ ÇEKMEYE, destek vermeyeceğini söylemeye başladı. AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu’nun öncülüğünde büyük özverilerle ve çok sıkı bir çalışmayla hazırlanan bu yasaya katiyetle anlayamadığımız nedenlerle AK Parti içinde; Pervin Tuba Durgut, Rümeysa Kadak, Özlem Zengin, Mustafa Şen gibi İrlandalılar karşı çıkabilir ve CHP’lilerle iş birliği yapabilir mi soruları da akıllarda bu arada. Bu halktan kopukluğun AK Parti’ye sirayet edebilmesi de başlı başına bir problem.

Öte yandan bu yasayı destekleyen çok sayıda CHP’li vekil var.

ÜLKEMİZDEKİ ÇOCUK KATLİAMINI GÖRMEZDEN GELMEK ALÇAKLIKLA EŞ DEĞER

Dediğim gibi, kesin olan şu:

AK Partili Milletvekilleri, yanlarına gelip “Çocuğumun testisleri artık yok” diyen Tunahan’ın babasına ve yüzlerce çocuğun anne-babasına, köpek saldırılarında ölen yaşlılarımızın yakınlarına, koyunları, buzağıları köpeklerce telef edilen çiftçilerimize, her yıl ısırıldıkları için kuduz aşısı vurulan 500 bin insanımıza hesap veremez duruma gelmişlerse artık yapılacak şey bellidir. Öldürülen çocuğun babasına “Sende çocuğuna sahip çıksaydın” diyecek kadar gözü dönmüş ite tapar yaratıklarla artık bizim konuşabilmek, mutabakat sağlayabilmek için ortak bir zeminiz yok. Onların mamalandıkları, nemalandıkları mama lobilerinden ayırabilmek güç.