Kılıçdaroğlu'ndan memur ve emekli zammına sert tepki! "Herkesin huzurunda söz veriyorum" diyerek Twitter'dan paylaştı

Memur ve emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zamma ilişkin Twitter hesabından video paylaşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Yüzde 25 gelmiş içlerinden… Siz sadaka mı veriyorsunuz! TÜİK zamanı gelince bunun bedelini ağır ödeyecek. Bu rezil artışın hesabını hepiniz vereceksiniz" ifadelerine yer verdi. Videoda CHP liderinin "Türkiye’yi bu tablonun dışına çıkarmaya herkesin huzurunda söz veriyorum söz" sözleri yer aldı.

Kılıçdaroğlu'ndan memur ve emekli zammına sert tepki! "Herkesin huzurunda söz veriyorum" diyerek Twitter'dan paylaştı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memur ve emekli maaşına yapılan yüzde 25 zam oranına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu Twitter üzerinden yaptığı videolu paylaşıma "Yüzde 25 gelmiş içlerinden… Siz sadaka mı veriyorsunuz! TÜİK zamanı gelince bunun bedelini ağır ödeyecek. Bu rezil artışın hesabını hepiniz vereceksiniz" notunu düştü.  

"Enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğiz"
ENAG'a göre enflasyon oranının geçen yıla oranla yüzde 137'ye ulaştığını belirten Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğiz" sözlerini de hatırlattı. 



"Ben neden siyaset yapıyorum?"
Kılıçdaroğlu’nun TÜİK'in önüne giderek yaptığı açıklamada yer alan “Bakın ENAG’a göre enflasyon yüzde 138, TÜİK’e göre yüzde 64. Eğer TÜİK rakamları küçültüyor ve bu rakamları kamuoyuyla doğru diye paylaşıyorsa bu şu anlama geliyor: Memura daha az vereceğim, işçiye daha az vereceğim. Emekliye daha az vereceğim. Memurun hakkını savunmayacaksam, emeklinin hakkını savunmayacaksam ben neden siyaset yapıyorum?" sözleri videoda yer aldı.

"Herkesin huzurunda söz veriyorum söz"
Video, Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup konuşmasında yer alan, "Türkiye’yi bu tablonun dışına çıkarmaya herkesin huzurunda söz veriyorum söz” konuşması ile sona eriyor.