CHP lideri Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu! İşte başıboş köpekler için çözüm önerisi!

CHP lideri Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu. Özgür Özel Filistin'deki katliamı kınarken, başıboş köpek düzenlemesi hakkında da düzenleme önerdi. Meclis’te 2020 yılında hazırlanan komisyon raporunun öneriler kısmından bölümler okuyan Özel, ülke genelinde büyük bir kısırlaştırma kampanyası başlatılması gerektiğini söyledi. Özel, "Vergilerden küçük kesintiler yapılsın, bağışlar toplansın. Bu ihtiyacı karşılar" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu! İşte başıboş köpekler için çözüm önerisi!

TBMM'de, grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bilim ve tıp insanı Prof. Dr. Taner Demirer'e, parti rozeti taktıktan sonra özetle şunları söyledi:

"28 Mayıs 1918'de, bağımsızlığına kavuşan kardeş Azerbaycan'ın kuruluşunu kutluyorum. Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, hüznü bizim hüznümüzdür. Bir kere daha Cumhuriyet bayramları kutlu olsun diyoruz. Türkiye'nin ana muhalefet ama yurt dışında Türkiye'nin partisiyiz. Gelecekte de Türkiye'yi yönetecek olan partiyiz. Dost ve Azerbaycan'ın Avrupa Konseyi'nde yeniden yer alması için CHP olarak elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim.

"İSRAİL'İN KATLİAMINI KINIYORUM"

Filistin'de, 7 Ekim'den bu yana 36 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi. İsrail'in katliamını kınıyorum, tüm dünya ülkelerini Filistin'i tanımaya davet ediyorum. Siyasi akrabalığımız olan partiler tarafından yönetilen Norveç ve İspanya'nın ayrıca İspanya'nın Filistin'i tanıyacak olmalarından büyük memnuniyet duyuyorum.

11 Temmuz, Bosna'da yaşanan katliamın anma günü olarak kabul edildi. Genel başkan seçildikten sonra ilk olarak Kıbrıs'a ve sonra Bosna'ya gitmiştim. 11 Temmuz'un Türkiye'de de Srebrenitsa katliamının anma günü olarak kabul edilmesi için tüm siyasi partilere de davette bulunuyorum.

"GEZİ'Yİ SELAMLIYORUM"

Tarihimizin en geniş katılımlı, en barışçıl gösterilerinden biri olan Gezi Parkı’nda ağaç katliamına karşı çıkanların bir araya gelmeleriyle başlayan ve toplumsal duyarlılık, yaşam biçimlerine yapılan müdahalelere itirazlara yönelik Gezi Parkı eylemlerinin 11’inci yıldönümündeyiz. Buradan Gezi’yi selamlıyorum.

Tayfun Kahraman, Can Atalay, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Osman Kavala tutuklu durumdadır. Geçtiğimiz günlerde sayın Erdoğan ve sayın Bahçeli ile yaptığım görüşmelerde de ısrarla bunun Türkiye’de iç hukuk marifetiyle çözülmesinin önemini ifade ettim. Büyük bir hak ihlali vardır. Alınan AİHM kararlarına, AYM kararlarına rağmen, arkadaşlarımızın içeride tutulması Anayasa ihlali, büyük bir haksızlıktır.

"BUĞDAY ÜRETİCİSİ ZORDA"

Buğday üreticisi zorda… Üretici maliyetleri açıklandı. Buğdayın kilosu 11 liraya mal oluyor. Bugün TMO hala fiyat açıklamadı. Serbest piyasada zararına 9 liradan buğday satılıyor. Oysa buğdayın 15 lira olması lazım. Bu sene mayısın sonu geldi, buğday fiyatı açıklanmıyor. Üretici zararına satıyor.

BAŞIBOŞ SOKAK HAYVANLARI DÜZENLEMESİ

 CHP olarak bu konuda tavrımız net. Bir; Türkiye’de bir başıboş sokak köpekleri sorunu vardır. Bu sorunu özellikle sabah erken saatlerde okula yaya gitmek zorunda kalan çocukların, gençlerin; bu sorun sabah erken saatte camiye giden yaşlıların bir güvenlik sorunu haline dönüşmüştür.

Bu sorun elbette çözülmelidir. Ancak ekonomiyi de bahane ederek, canları katletmek, öldürmek niyetinde olanlara sesleniyoruz… Hepimiz bu milletin oylarıyla görev yapıyoruz. 2020’de de bu sorun vardı. 2020’de tüm partiler oturduk çalıştık. Ve komisyon çalışması yapıldı. Bu kitabın içinde popülasyonun düşürülmesi için ne uyutma ne itlaf ne öldürme ne canice öneri yok.

HAYVAN HAKLARI FONU KURULMALI 

Bunun altında AK Parti’nin de MHP’nin de imzası var. Üzerinde ortaklaştığımız metnin 101’inci sayfasında Hayvan Hakları Fonu’nun kurulması var.

Diyor ki; ‘Bir Hayvan Hakları Fonu kuralım. Burada vergilerden küçük kesintiler; at yarışından, Milli Piyango’dan, Spor Toto’dan küçük kesintiler bunun ihtiyacını fazlasıyla karşılar’ diyor. 2020’den bugüne ülkeyi yönetenler bu konuda parmaklarını kıpırdatmadılar, şimdi ‘Tasarruf genelgesi var. Ne yapalım, toplayalım, öldürelim.’ böyle bir yaklaşımın sonuç vermesi imkansız.