CHP lideri Özgür Özel'den '30 Haziran' çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel, 30 Haziran'da Kocaeli'de "Geçinemiyoruz Mitingi" düzenleyeceğini duyurarak, tüm emekçileri katılmaya davet etti. Özel, siyasette kavga niyetinde olmadıklarını vurgulayan Özel, gerçek sorunlara odaklanarak mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

CHP lideri Özgür Özel'den '30 Haziran' çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatya'da ilk olarak Yazıhan ilçesini ziyaret etti. Yerel seçimlerde CHP'li adayın belediye başkanlığını kazandığı Yazıhan'da düzenlenen halk buluşmasında kalabalığa hitap eden Özel, orman yangınlarının önüne geçilmesi için Mecliste komisyon kurulması için çalışacaklarını söyledi. Türkiye'nin orman varlıklarının kaybedilmemesi için konuyu TBMM'ye taşıyacaklarını dile getiren Özel, "2024 yılının teknolojisine, imkanına rağmen bu kadar ciddi zorluklara, bu kadar ciddi hatalara dönüp bakmak gerekiyor. Orman yangınları konusunda bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün yapıcı, yol gösterici önerilerimizle birlikte bu konuyu önümüzdeki hafta Meclis'te gündeme getirip, bu konuda komisyon kurulmasını sağlayacağız. Bu meseleye artık Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin el koyması gerekmektedir. Buradan Türkiye'ye ilan ediyoruz; orman yangınlarına bu milletin vekilleri dur diyecek" diye konuştu.

30 HAZİRAN ÇAĞRISI
Özel, CHP’nin 30 Haziran'da Kocaeli'de 'Geçinemiyoruz Mitingi' düzenleyeceğini duyurdu.  Özel “Siyaset, sokağın sesini dinleme işidir. Artık sokakta ses yok, çığlık var. İnsanlar ‘geçinemiyoruz’ diyerek çığlık atıyor. Madem geçinemiyorsunuz o zaman asgari ücrete zam yapılması gereken günden bir gün önce Türkiye’nin en büyük emek kentinde Kocaeli Gebze’de işçilerle, emeklilerle, çalışanlarıyla, bütün emekçilerle, esnafla, çiftçilerle büyük bir geçinemiyoruz mitingi yapacağız. Türkiye'de emeği sömürülen, yıllarca çalışmasının sonundaki emekli maaşı kuşa dönen, ürünü para etmeyen, geçinemeyen herkesi 30 Haziran günü Kocaeli’deki geçinemiyoruz Mitingi’ne davet ediyorum." dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DİRENİŞİNİ BU KİRA YARDIMI İÇİN BAŞLATACAĞIM"
6 Şubat 2023 depremlerinde Malatya'nın da hasar aldığını ve evleri yıkılanlara yapılan kira yardımının bu ay son kez verildiğini dile getiren Özel, "Bu ay son kez kira yardımı yapıyorlar. Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım." diye konuştu. 

"MÜZAKERE EDECEĞİZ AMA OLMAZSA Kİ OLMUYOR SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"
Siyaseti CHP'nin belirlediğini belirten Özel, "Kimseyle kavga niyetinde değiliz. Kavga edenler oldu, canınız sağ olsun dedik. Küfür edenler oldu, duymazdan geldik. Ne derlerse desinler gerçek sorunları konuştuk. Böyle yapmaya devam edeceğiz. Adına normalleşme diyorlar. Normali bu. Elbette el sıkışacağız, elbette konuşacağız, müzakere edeceğiz ama olmazsa ki olmuyor sonuna kadar mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.