CHP Milletvekili Ali Öztunç tv100’e konuştu: Yapılandırma anlaşmasını bozacak mıyız?

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç tv100 yayınında Belediyelerin SGK'ya olan borçları ile ilgili yapılandırma anlaşması kapsamında borçların yapılandırıldığını söyledi. Öztunç "Bu paralar alınacaksa yapılandırmayı bozacak mıyız?" dedi.

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, siyaset bilimci Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP’li belediyeler olduğunu ifade etmesi programda masaya yatırıldı. 

"YAPILANDIRMA ANLAŞMASINI BOZACAK MIYIZ?"
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, tv100 yayınına bağlanarak konuya ilişkin "Yapılandırma anlaşması yaptılar borçları yapılandırdılar ve İller Bankası yapılandırma nedeniyle ayda gitmesi gereken para 50 milyonsa 20’sini kesiyor borcuna binayen. Bir yapılandırma var ve Sayın Cumhurbaşkanı da bu yapılandırmayı biliyor. Bu paralar alınacaksa yapılandırmayı bozacak mıyız?" dedi.

"HER GELEN BELEDİYE BAŞKANI KAFASINA GÖRE ELEMAN ALMAKTAN VAZGEÇMEZSE BİZ DAHA ÇOK BU İŞLERİ KONUŞURUZ"
Belediyelerdeki personel alımına dikkat çeken Öztunç "Belediyelerin SGK borcu belediye çalışanlarının borcu onun sigorta primi. Her gelen belediye başkanı hangi partili olursa olsun doldurmuş, inanılmaz personeller koymuş onların borcu. Bu personel sistemini düzeltmediğimiz sürece, belediyeye gelen belediye başkanı kendi kafasına göre adam alma sisteminden vazgeçmediği sürece ve buna yönelik bir kanun çıkmadığı sürece biz daha çok bu işleri konuşuruz." ifadelerini kullandı.