CHP MYK'nın detaylarına tv100 ulaştı: Türkiye'nin gündemindeki o konuya ilişkin değerlendirme! "Buradan bir tartışma yaratılmasını doğru bulmuyoruz"

CHP MYK toplandı. Genel Başkan Özgür Özel başkanlığındaki toplantıda iç politikadan dış politikaya birçok konu gündeme geldi. Toplantının tüm detaylarına ise tv100 editörü Betül Araz ulaştı.

CHP MYK'nın detaylarına tv100 ulaştı: Türkiye'nin gündemindeki o konuya ilişkin değerlendirme! "Buradan bir tartışma yaratılmasını doğru bulmuyoruz"

İç politikadan dış politikaya, ekonomiden parti içi ihraçlara pek çok konu başlığı masadaydı. Genel başkan Özgür Özel, kurmaylarıyla bir araya geldi. O Merkez Yönetim Kurulu toplantısı yaklaşık 6 saat sürdü.

Milli futbolcu Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapması ve sonrasında UEFA'nın soruşturma başlatması konusu gündemdeydi.

"TARTIŞMA YARATILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ"

tv100 editörü Betül Araz'ın edindiği bilgilere göre; CHP'li kaynaklar, buradan bir tartışma yaratılmasını doğru bulmadıklarını ifade etti. Yaşanan olayın milli takımın başarısına gölge düşürmesini istemiyoruz dedi. Oyuncuların moralinin bozulmaması gerektiğini dile getirdi.

Toplantının bir diğer önemli başlığı da Suriyeli sığınmacılardı. Kayseri'de Suriyeli bir kişinin küçük bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla başlayan provokatif eylemler masaya yatırıldı.

Edinilen bilgilere göre, CHP’nin Milli Savunma Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu ile İçişleri Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Özgür Özel'i bilgilendirdi.

KAPALI NÜFUS SAYIMI İSTENECEK

Bağcıoğlu ile Murat Bakan, sığınmacı sayısının tam olarak ortaya konabilmesi için kapalı nüfus sayımı yapılması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda Özgür Özel, hükümete bir çağrıda bulunacak ve en kısa sürede kapalı nüfus sayımı yapılması talebinde bulunacak.

PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞANLARA DİSİPLİN SÜRECİ

Özel ve kurmayları, parti içine dönük kararlar da aldı. Yerel seçim boyunca parti aleyhine çalışanlar için süreç başlatıldı. 394 dosya il disiplin kurullarına gönderildi. Eski Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de bu kişiler arasında. Partiye bağdaşmayan davranışlar sergilediği için hakkında disiplin süreci başlatılan isimlerden biri.

Bu 394 dosyadan kesin ihraç istenen kişi sayısı ise 10. Kalanlar hakkında verilecek cezayı il disiplin kurulları belirleyecek.