CHP Üsküdar adayı Sinem Dedetaş: Bu yılın sonunda 62 yeni inşa yapmış bir şekilde teslim etmiş olacağız
Okan Bayülgen'in sunduğu "Kimi Seçiyoruz" programında, Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş, Haliç Tersanesi'nin dönüşümü ve gelecek planları hakkında konuştu. Dedetaş, göreve geldiklerinde tersaneyi bir bilim merkezine dönüştürme hedefiyle hareket ettiklerini ve bu hedefi gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, bu yıl sonuna kadar 62 yeni inşa projesini tamamlayacaklarını da vurguladı.
Seçim yarışı Okan Bayülgen’in soruları ve sohbetiyle daha da heyecanlı hale geliyor. Bayülgen'in sunduğu Kimi Seçiyoruz programına Cumhuriyet Halk Partisi Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş konuk oldu.
"BU YILIN SONUNDA 62 YENİ İNŞA YAPMIŞ BİR ŞEKİLDE TESLİM ETMİŞ OLACAĞIZ"
Bayülgen'in "Siz göreve geldiğinizde Haliç Tersanesinin cirosu 1 milyonmuş, siz onu 160 milyona çıkarmışsınız. Ne yaptınız da böyle oldu?" sorusunu Dedetaş "Haliç Tersanesi son kalan kamu tersanesiydi ve şehir hatları aslında Haliç Tersanesi içinde konuşlanmıştı. Burasının bir bilim merkezine dönüştürülme kapsamında aslında atıl hale getirilmiş. Üretimden biraz mahrum bırakılmış bir yerdi. O yüzden ciro oradaydı. Ama biz bunu katma değer yaratacak bir sisteme dönüştürebiliriz hayaliyle yola çıktık ve onu gerçekleştirdik. Bu yılın sonunda 62 yeni inşa yapmış bir şekilde teslim etmiş olacağız" diyerek yanıtladı.
"İLK DEFA DENİZ DOLMUŞLARI ÜRETTİK"
Bayülgen'in "Şehir hatlarının cirosu 7 milyondan 260 milyona nasıl çıktı?" sorusu üzerine Dedetaş "Orada da hem tasarrufları biraz artırdık hem de bahsettiğim tersane gelirlerini bir de yan gelirler oluşturduk. Mesela ilk defa deniz dolmuşlarını ürettik ve bunu bir özel şirket olan Galataport’la iş birliği yaparak kiralamaya gittik." dedi.
"HEM BÜTÇE YÖNETMEK HEM DE KAMUYU BİLMEK CESARET KATTI"
Bayülgen'in "Bu bütçe de Üsküdar ilçesi bütçesi kadar bu mu size cesaret verdi?" sorusuna Dedetaş "Ben özel sektör geçmişli bir insanım, 2004 yılında İTÜ Gemi Mühendisliğinden mezun olduktan sonra özel sektörde çalışmaya başladım. 2 yıl kamu tecrübem var 5 yıl da İBB tecrübem var. Hem bütçe yönetmek hem de kamuyu bilmek aslında cesaret kattı." şeklinde cevap verdi.
"BİZ KURUMLARA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BAZLI BAKIYORUZ"
"Üsküdar dediğimiz zaman turizmden aldığı pay çok önem kazanıyor. Şu andaki başkanın Hilmi Türkmen’in de çok değerli çalışmaları var onları da izledim fakat bu çalışmalar yapılabildiği oranda Üsküdar’da yaşayan esnafın gelirinde bir artış oldu mu?" sorusuna Dedetaş "Öncelikle Üsküdar Belediyesi’nin de iyi yaptığı şeyler konusunda hemfikir olduğumuz noktalar var ve sürekliliğini sağlamak zorunda hissediyoruz. Biz kurumlara sürdürülebilirlik bazlı bakıyoruz." yanıtını verdi.
"BÜYÜKŞEHİR’DE SOSYAL YARDIMLARI 2 KATINA ÇIKARTTIK"
Bayülgen "Şehir hatlarında vapur kafeler açtınız. Burada sosyal hayata sahip çıktınız ve canlandırdınız. Üsküdar’da ne vadediyorsunuz?" sorusuna Dedetaş "Üsküdar’da pek çok başlığımız var, dayanışma başlığından başlayayım. Dayanışma şu anlamda çok önemli derin yoksulluk konusunda belediyelere çok iş düşüyor. Sosyal yardımların, yardımdan ziyade sosyal belediyeciliğe kayarak yönetilmesi gerekiyor." dedi.